Екатерина Захариева: Дори и едно показано убийство е притеснително

  • 08 януари 2016 08:18

  • 2171
  • 0
Екатерина Захариева: Дори и едно показано убийство е притеснително
©

Показани убийства ще има докато доверието в съдебната система е ниско. Дори и едно такова е притеснително. Надявам се на бърза работа на разследващите, за да се заловят извършителите. Това каза правосъдният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ефира на БТВ.

Тя призна, че тези престъпления, извършени от професионалисти, са трудно разкриваеми. Затова и част от съдебната реформа е преквалификация на разследващите органи. "Една от важните задачи в реформата е промяна в правилата, по които се разследва, както и повишаване на квалификацията на разследващите".

По темата за свалянето на охраната на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Захариева каза: "Възможно е президентът да не е знаел за свалянето на охраната на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Президентската администрация не се меси в работата на НСО. Знаете, че имаше промяна в закона, като се дават по-големи правомощия на службата по охрана. Тя има структура, която решава тези неща. Президентът никога не е бил уведомяван за свалянето на охраната на някой или пък той да е нареждал някой да се охранява, няма подобна процедура в закона", категорична беше Захариева.

Тя отказа да коментира процесите в ДПС. Но ги определи като неприятни. Надявам се разговорите в партията да бъдат на вътрешнопартийно ниво.

На въпрос как се чувства на поста, тя заяви, че се чувства добре. "Знам, че това е най-важната реформа и очакванията към мен и колегите ми са големи. Тази реформа не е на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, а на хората. Нека не забравяме, че е започнато нещо да се върши. Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския свърши много работа и постави реформата като най-важната. Мисля, че голяма част от нещата, които той беше определил като приоритетни, се случиха".

Захариева увери, че в правосъдното министерство няма напрежение от рокадите. Тя посочи, че смята, че всеки спор трябва да се решава с диалог.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини