Проф. Константинов: Няма опасност от предсрочни избори

  • 13 януари 2016 08:45

  • 1563
  • 1
Проф. Константинов: Няма опасност от предсрочни избори
© Булфото (архив)

Няма съществена опасност от предсрочни избори, защото никоя политическа сила няма да има полза от тях. Много по-опасни са събитията, които се случват около нас и набират скорост.

Това каза в сутрешния блок на БНТ математикът проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социалният антрополог Харалан Александров. Динамиката в политиката е много висока, каза той. Наистина стабилността е много важна в този момент, колкото и изтъркано да звучи тази мантра. Интересно е да видим чии интереси ще защитават отцепниците от ДПС, допълни той.

В разговора участие взе и депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, който се включи пряко от Народното събрание. Прекалено много се преекспонира темата за разцепване на ДПС. Ние сме в прекрасна форма и кондиция. ДПС е светска, българска партия, която залага на евро-атлантическите ценности. Ще подкрепяме всички решения на правителството, които защитават тези ценности. Предстоят ни разговори с БСП относно предложения вот на недоверие, разкри Кърджалиев.

За първи път ДПС губи толкова много депутати. От 38 души те загубиха 8. Аз ще им препоръчам да си върнат другите двама, които изгониха заради преференциите. Триумвиратът не може да управлява вечно ДПС. Аз им пожелавам да си изберат лидер и да покажат, че са българска партия, защото ни очакват огромни предизвикателства и те ще имат възможност да направят това, продължи проф. Константинов. Съмнявам се, че ДПС ще се сплоти. Загубата при тях не е само количествена, но и качествена. Те наистина ще имат възможност да покажат, че са демократична партия, допълни го Харалан Александров.

Реформаторският блок е друг феномен. Българските политици трябва да почнат да говорят на разбираем език, да спрат празноговоренето и да почнат да говорят истината. Иначе ги очакват много сериозни случки, прогнозира математикът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.13 | 20:53

1
Драги ми г-н Ефремов, мисля си, че плановете идват от извънземните.

Добави коментар

Водещи новини