Миков: БСП ще търси подкрепа за вота на недоверие

  • 12 януари 2016 14:24

  • 1412
  • 3
Миков: БСП ще търси подкрепа за вота на недоверие
© Булфото

През новия политически сезон от БСП ще инициират разговори за внасяне на вот на недоверие към правителството. Това каза председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, предаде репортер на Новини.бг.

Левицата ще потърси за разговори парламентарните групи, които не са в управляващото мнозинство.

По думите му има редица политики на правителството, които предизвикват недоволство, критичност и кризисност. Освен здравеопазване, демографската политика, очертава се и невъзможността на правителството за справяне с престъпността, допълни Миков. „Ние много пъти сме казвали, че министър Бъчварова е сложена от премиера Борисов и не един път сме предлагали той да поеме и ръководи МВР“. „Факт е, че МВР не се справя с престъпността. Служителите са силно демотивирани, след хилядите неясноти около закона и реформата във вътрешното ведомство“.

„Зачестилите убийства са индикатор за отсъствието на политика в тази област”, посочи Миков. Той поясни, че за БСП е от изключително значение дефинирането на границата между управляващи и опозиция през настоящия парламентарен сезон.

От БСП са обезпокоени от случващото се в България, както и в Европа. Тревожна е ситуацията, че ЕС предостави на Турция 3 млрд. евро помощ, а бежанският проблем не стихва. Освен това граничният контрол в редица държави се възстановява.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1412 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.13 | 16:31

3
по- добре да не търси
Саси

2016.01.13 | 16:30

2
Належащ е вот на недоверие, защото политиката на правителството Борисо2 е безобразна!
gost

2016.01.13 | 16:29

1
Vmesto da se saiuzite i da pomognete,vie pak gledate kak da otslabite darjavata,ubivaneto vi e malko drugariu Mikov.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини