Димо Гяуров: ДАНС дължи отговори на обществото

  • 08 януари 2016 09:26

  • 3236
  • 5
Димо Гяуров: ДАНС дължи отговори на обществото
© Булфото

Има въпроси към Агенцията за национална сигурност и нейното ръководство – за възникналата за България опасност и грандиозното предателство на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Ако дори частица от това е вярно – че за България има опасност от откъсване на територии и население, такъв черен сценарий, то от ДАНС трябва да излязат и обяснят има ли такова нещо или няма, да успокоят публиката или да предприемат съответните действия. Това мнение изрази пред БНР бившият директор на националното разузнаване Димо Гяуров.

Подобни твърдения според него създават обществено напрежение и проблеми в отношенията ни с Република Турция.

Относно широкообсъжданото пребиваване на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в турското посолство, Гяуров изтъкна: "Не е редно който и да е политик да демонстрира близки връзки отвъд допустимото с което и да е посолство. Отделен е въпросът, свързан със сигурността на господин Местан. Склонен съм да вярвам, че някой е провел операция по сплашването му. У нас за съжаление охраняването на важните лица е част от създаването на публичния имидж, то е демонстрация".

Това според Гяуров повдига въпроса кой точно има такова внимание върху службите, за да може да си играе с такива демонстрации: "Новият закон легализира едно статукво. Нищо повече. Той не дава отговор на въпроса кой на какво основание определя нивото на заплаха към дадено лице".

Димо Гяуров подчерта още, че законът не е прозрачен и няколко души, позовавайки се на служебната тайна и без да обясняват на обществото, могат да решават охраната на дадено лице.

Не станахме свидетели на грандиозни разкрития. Господин Местан потвърди витаещите в обществото от години съмнения - че ДПС открай време е на власт и че присъства в една или друга задкулисна схема...Неназоваването на т.нар. посредник от господин Местан може да издава страх, каза още Гяуров в анализа си на вчерашното изявление на отстранения лидер на ДПС.

По думите му, би могло конкретен финансов интерес да е повод и действителна причина за отстраняването на Лютви Местан: "Би могло да е бъдещето на „Южен поток“. Не изключвам на базата на конфликта между Русия и Турция някой в ръководството на ДПС да е решил, че този проект може да бъде възобновен и да потърси в това собствения си интерес".

Димо Гяуров каза още, че от проекта в първоначалния му вид, какъвто е бил, България е щяла да загуби, защото това е сериозна инвестиция без гаранция за приходи: "Ако проектът се реализира в нова форма с гаранции за страната ни, то тогава и аз не бих имал нищо против подобен проект".

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба, има сценарий за преопаковането на ДПС и връщането му през парадната порта на властта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3236 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
sotir e riba

2016.01.11 | 18:29

5
летви мюсюлман е национален предател на България! Но сотир цацар0ф се снима с тюркския президент и няма да предприеме наказателни мерки срещу летви мюсюлман! Ето това са част от националните предатели на България и всички, които ги покровителстват. Ако това беше Волен Сидеров, сотир цацар0ф щеше да свика пресконференция. Защо срещу летви мюсюлман няма пресконференции, защо няма масови проверки, арест за извършена държавна измяна?!

2016.01.11 | 18:29

4
Ясно е, че ще отрекат, ясно е, че ще кажат, че тюркия не е искала нищо, но кой се целува с тюрките, а кои ходиха в БАН и академикът на БАН с кои се целува за книгата за възраждането на неоосманизма?? цъци цъкито беше там и като опиянен от тази книга тъкопляскаше, сякаш България е на три морета ...
Pokerstar

2016.01.11 | 18:29

3
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu
000

2016.01.11 | 18:28

2
ей много ченгета и русофили има в ДпС - голям страх от капутин

2016.01.08 | 21:12

1
SLAGATCHESTVOTO CHTE NI IZNENADA KOVARNO I JESTOKO

Добави коментар

Водещи новини