Феим Чаушев: Лютви Местан следва указанията, получени от Турция

  • 07 януари 2016 07:51

  • 6290
  • 7
Феим Чаушев: Лютви Местан следва указанията, получени от Турция
©

През първите дни Германия беше в шок след нападението срещу жени. Това разбуни отново дискусиите срещу бежанците там. Това каза Феим Чаушев, бивш зам.-министър на външните работи в ефира на БТВ.

Води се сериозна дискусия в обществото срещу думите на Меркел, която уверява, че ще се справят. Хората негодуват, че не се казва как.
Сега Турция рекетира ЕС по въпроса с мигрантите, за да получи финансови средства и ускоряване на пътя към еврочленство. Но тя ще трябва да направи доста реформи преди да бъде приета в ЕС, изтъкна екс дипломатът.

По повод скандалите в ДПС Чаушев каза: "За мен нещата, които се случиха в ДПС не са изненада. Всичко това има предистория - г-н Доган винаги е бил неудобен човек като лидер за управляващите в Турция. Логично се задава въпроса защо. Тъй като той приемаше ДПС като негова рожба и се противопоставяше остро срещу външна намеса в ДПС. Бяха направени сериозни опити за отстраняването му, както и за разцепление на ДПС".

Според него целта на намесата е да бъде под контрола на сегашните управляващи в Турция, за да могат да реализират своите геополитически амбиции в България. "Основният електорат на ДПС са български граждани от турски произход, които е трябвало да бъдат под контрол на сегашните управляващи, които ислямизират страната, да разпространят това и у нас. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е проводник на тези амбици", заяви Чаушев.

"Отсега мога да кажа каква ще е основната теза на Местан днес за евроатлантическите ценности, което е по-скоро клише. Говори се, че ще създаде ислямистка партия. Но мисля, че почва за това в България няма, но има такава опасност. Ако част от мюсюлманското население се радикализира ще бъде много опасно", смята бившият зам.-министър.

Турският посланик едва ли изразява своя лична позиция, той следва диалога на Анкара. Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е получил оказания чрез него от Турция. Единственото нещо, което лично аз подкрепям и споделям тезата на г-н Доган изразена на 17 декември. Подобни опити са много опасни за националната сигурност на България. Последната капка, която преля чашата беше свалянето на руския самолет от Турция. За мен това е политически гаф и провокация, а една политическа партия не може да е говорител на Турция, завърши Феим Чаушев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6290 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Хубава работа

2016.01.08 | 22:37

7
Ами след като е проводник на ислямизма, защо не е до онези в съда в Пазарджик, а му се даваше възможност ежесекундно да плямпоти в народно събрание, по медии и т.н.?!
Димитър

2016.01.08 | 06:17

5
То и онези от Пазарджик като получиха заслуженото... Сигурно само вБългария може да се направи толкова неграмотно обвинение, че още на първа инстанция да паднат 90% от него...
Писна ми от братушките!

2016.01.08 | 22:37

6
Срам нямат „братушките” петрола е 32$/ барел, а монополиста не сваля цените!
генерал

2016.01.08 | 03:20

4
Може ли да петните екрана или медийното пространство с такива агентурни подлоги .. пълен ПАЛЯЧО е този .. беше забравен за всекиго и хоп излиза като навита пружина ..Тия хора нямат и грам морал и съвест .. !

2016.01.08 | 03:20

3
"Оказания"?!? То май неговия български е по-добър от вашия...
koi

2016.01.08 | 03:19

2
след 2 =3 години и христо бисеров ще ни дава акъл кой крив и кой прав.

2016.01.08 | 03:19

1
Поредното плашило от гардероба на ... в медиите ни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини