Томислав Дончев: Трусовете в ДПС няма да се прехвърлят в управляващата коалиция

  • 06 януари 2016 08:22

  • 1740
  • 2
Томислав Дончев: Трусовете в ДПС няма да се прехвърлят в управляващата коалиция
©

Постигнатият резултат за икономическия растеж за 2015 година ще бъде поне три пъти по-висок от прогнозите. Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Понякога ни пречи неверието в самите нас. Много обичаме да мразим, добави той.  Всичко, което зависи от държавата за развитие на икономиката у нас, ще бъде направено, увери вицепремиерът.

Той заяви, че противоречията между Русия и Турция безспорно не са от полза за България. Устойчив проект не може да бъде базиран на ползи от една криза, посочи Дончев.

По повод цените на горивата той заяви, че е трудно да се пророкува какво ще се случи. Зависи какво ще се случи на вътрешния пазар, на международния пазар, геополитически събития също влияят върху цената на горивата. Очакваме анализа на Комисията за защита на конкуренцията дали пазарът у нас е конкурентен, коментира вицепремиерът.

Той смята, че либерализирането на пазара на електроенергия не би трябвало да доведе до увеличаване на цената на тока. По отношение на реалния потребител либерализацията няма как да се случи до края на отоплителния сезон, това вероятно ще стане през пролетта. А икономическата логика показва, че когато има либерализиран пазар, печели потребителят. Това води не само до по-добри цени, а и до възможността да избираш, изтъкна Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Той отказа да коментира събитията в ДПС и изключването на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, но все пак заяви: "Не виждам трансмисия, по която трусовете в ДПС да се прехвърлят в управляващата коалиция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1740 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.06 | 12:58

1
Гейберски педали, не разбрах, искате ли Турция в Европейския съюз?

2016.01.06 | 12:58

2
bravo ,6obai i3rodite i kretenite tikvenski

Добави коментар

Водещи новини