Опитаха да пакетират рокадата в ДПС като геополитически сценарий, обяви Гълъбов

  • 04 януари 2016 18:30

  • 2822
  • 2
Опитаха да пакетират рокадата в ДПС като геополитически сценарий, обяви Гълъбов
©

Изненадващо бе не самото отстраняване на лидера на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, изненадващ и неприятен бе начинът, по който рокадата в ДПС беше направена и опитът всичко това да бъде пакетирано като геополитически сценарий.

Това заяви пред БНР проф. Антоний Гълъбов.

По думите му като стил на смяна на неудобни лидери случаят ни връща години назад към пленумите на БКП.

Позицията на ГЕРБ като водеща партия в управляващата коалиция става по-силна. Управляващото мнозинство влиза в тази година с по-добри позиции, отколкото започна миналата, отбеляза Гълъбов.

Според него се намираме в турболентен период, външната среда на България се влошава и това ще промени акцентите в управлението в посока стабилност.

Очаква ни година на локални напрежения и конфликти и година, в която трябва да търсим посока. Много е важно България да използва възможностите си за активна дипломация, защото има много добри възможности за позициониране във външнополитически план, подчерта още проф. Гълъбов.

"Най-доброто позициониране на страната е България да държи всички врати отворени, да бъде разпозната като пространство, в което могат да бъдат водени разговори и преговори", отбеляза той.

Разговорът за президентските избори трябва да започне със смислена оценка за мандата на Росен Плевнелиев. Трябва да бъде разбрана истинската география на тази институция, каза социологът по повод предстоящия през тази година президентски вот.

По думите му отстояването на една и съща линия и едни и същи тези вместо да бъде ресурс за доверие към президентската институция е довело до много тежки атаки срещу нея.

Проф. Гълъбов прогнозира опит за партизиране на президентския вот.

Последвайте канала на

2822 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.05 | 10:42

2
TOZI ZA KAKUV SE IMA

2016.01.05 | 10:42

1
pederast e toq,kato kurva boiko

Добави коментар

Водещи новини