Сергей Станишев: ГЕРБ загубиха морален кредит

  • 13 ноември 2011 15:33

  • 2849
  • 22
Сергей Станишев: ГЕРБ загубиха морален кредит
© булфото

ГЕРБ показаха, че като машина са по-ефективни, могат да постигнат резултат. Но те загубиха този морален кредит, който имаха преди 2 години, каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, пред журналисти.

Тогава ГЕРБ в обществените очи бяха добрите момчета, силните, честните, които се борят срещу лошите – срещу триглавата ламя на Тройната коалиция. Сега те пренавиха пружината с това мачкане, и с този подход, с това купуване на гласове, което беше покровителствано и организирано от ръководството на ГЕРБ. Показаха, че този фалшив кредит се изчерпа, допълни той при връчването на дипломи на възпитаниците на Института за социална интеграция

"Като партия ние, освен правенето на политика по класически, традиционен начин с дискусии, идеи, убеждаване на хора, трябва да променим не малко неща, за да бъдем способни да противодействаме на този начин на правене на избори. Това е много сериозна задача, която БСП оттук-нататък трябва да решава", каза Станишев.

"Една от задачите, която за мен е най-важна, е първо, да не разпилеем тази позитивна енергия, която всички, участвали в кампанията, виждат, защото партията се събуди, има ново самочувствие, и има желание за битка с това, което ГЕРБ прави. Те правят потресаващи неща, лоши, и в икономиката, и в социалната сфера, и в потъпкването на демократичните принципи. Ние се очертахме като основния инструмент на обществото и алтернатива за противопоставяне на това, което се случва”, обясни той.

"Имаме морална победа в много отношения. Защото много хора, които не са социалисти, не са гласували за БСП, излязоха и гласуваха за нашите кандидати. Това особено пролича на втория тур и по места, и в национален мащаб. Тези хора ни дадоха кредит на доверие, разбраха, че на този модел на управление може да противостои БСП. От тази гледна точка, трябва да се борим тези гласове да ги задържим. Да покажем първо, че темата с начина на правене на избори, не е приключила, че ние като партия, няма да приемем този начин; ще се противопоставим с всички демократични средства. Второ, трябва да покажем, че за нас каузата – свободни избори, права на граждани, свободно слово, не са просто думи. И с нашите действия, трябва да го потвърдим оттук-нататък. Трето, трябва още по-ясно да покажем нашите алтернативни политики” - добави той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2849 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2012.02.13 | 23:55

19
Типично за комунистите е когато са насрани до ушите най-много да се перчат. Същото важи и за разните ''коментатори'' според които ГЕРБ били съсипали България?!? В крайна сметка важното е повече никога да не бъдат допускани до властта такива келеши като Станишев - без никакъв трудов стаж, които не са били в казармата и не на последно място - НЕ СА БЪЛГАРИ, а са слуги на руснаците и на циганите!
Анонимен

2012.02.14 | 16:28

22
Абе така като гледам. Точно Бойко е най-загрижен за циганите. Нали Бай Киро се оказа че снася големи пари в Герб, и за това Бойко не го закача. И вместо да говори за убития младеж, говори за това как били запалили къщата на цар киро. Отделно каквото и да се направело, не може защото турция ще се сърдела, или циганите. Относно руснаците, леко с приказките пич. Ако не бяха тези руснаци сега щя да си нищо повече от еничар роб на турците. Видяхме Бойко как почита 3ти март. И изобщо бойковите телевизии (БТВ Нова ТВ), пускаха си най-спокойно турските сериали. За това че не говори за това което е било. Руснаците са в пъти по-добри от теб. Но явно ти си поредния купен глас.
Гого

2012.02.13 | 23:55

20
Мене лично ме загубиха герб въпреки че преди гласувах за тях омръзна ми да им слушам мрънканията че кризата е виновна или Станишев то да беше грамофонна плоча щеше да се изтърка. За две години десет километра магистрала и до там за мен лично това не може да се нарече икономика дупките по пътищата все още ги има не знам до кога ще продължават със тези извинителни бележки. Сигурно ако икономиката на европа се оправи и пак сме зле ще се оправдават със икономическото положение във ЮАР !!!!! Покупателната способност на Българина за повечето е доведена колкото да си купи хляб и кисело мляко засега не виждам какво са изпълнили от икономическата програма която никой не я знае освен да закриват работни места. Правителство на мизерията със три думи мога да го нарека. Премиера мисли за втори мандат но според мен трябва да си го заслужи засега не виждам как ще стане това след като безработните във момента са около 400000 хиляди а повечето въпреки че работят не могат да си платят сметките.
владо

2012.02.13 | 23:56

21
Гогич ,коментара ти винаги е един и същ - повърхностен и скучен, като приказчиците на гей Сергей! Дори вече и иронична усмивка няма как да ни предизвикат! Ти тия 10 км дето ги повтаряш във всеки коментар как точно ги сметна - мери ги или някой ти каза ,че са толкова???:):) Колкото до покупателната сила на българина да ти припомня ,че тя е била и много по -зле от сега - купонната система при Луканов спомняш ли си; а ужаса с всекидневно растящите цени и инфлация при Виденов как ти се отрази а ???????? Тогава даже нямаше световна криза ,като сега, просто на власт бяха комунисти! Явно постоянното повтаряне на небивалиците на гей Сергей те е впечатлило/ на принципа 1 лъжа повторена 1000 пъти става истина?/, факт е обаче че червеното гейче загуби и парламентарните ,и президентските и местните избори и сега се чуди как да остане на поста си! Затова и приказва до втръстване простотийки, ти обаче защо повтаряш същото не ми е ясно - или мозъчето ти e същото, или си силно мотивиран/ да се досетя ли как??:):):)/ да повтаряш глупости! Вече не си интересен , повръща ми се от скука като те чета, а явно другите коментиращи са на същото мнение :):):) Тъй че пий си биричката и се бъзикай с котката - на нея може и да й станеш интересен, щото на нас явно не си!
Анонимен

2012.02.13 | 23:54

17
Ако направя видео на пътя по който се движим за да стигнем до Плевен, или Русе, или Търново. Да прецените и вие дали е направил пътища. Пътищата при това национални пътища, са като шахматни дъски, дупка до дупка. Единствено стават дупките повече.
хе хе хе

2012.02.13 | 23:54

18
Росенчо мани тая снимка ,че почва да ни става ясно като те гледаме колко си надървен,че май гей Сергей те е посетил тайничко ,а хе хе хе хе !Кат те гледам май нямаш 18 -19 год. тъй че няма как да си компетентен кой кво ни е докарал на главата за 20 г., а ако знаеше кво ни докара Виденовата зима сигурно друго щеше да приказваш. Айде ходи си играй с "инструментчето", щото интелектуалните упражнения не ти се получават :):):)
6996

2011.12.02 | 21:06

13
долният коментар е много прав,росене върви си чеши пъпчивия тинейджърски гъз.говори от името на 20 години-пишлеме,тогава си бил на екскурзия в ташкент бе пикльо. ето вижте го! http://www.facebook.com/rosen.aleksandrov
---- Прикрепено писмо (Господ Бог е Един и една е

2012.02.13 | 23:53

16
---- Прикрепено писмо (Господ Бог е Един и една е истината Му.) ---- Подател: евгени славков До: news@bnt.bg Относно: Господ Бог е Един и една е истината Му. Дата: Понеделник, 2011, Ноември 14 10:47:48 ЕЕТ Здравейте Btv-News.Ще бъда кратък.Относно злото прикрито,дори и по незнание като новини и прокламиране на настоящо и бъдещо такова.Конкретно ,вие бихте ли излъчвали на собствените си деца :порно,начини и употреба на наркотици,убийства и прикриването им...?! Сега чуйте ме всичко това ще бъде непонятно за тях/децата/дори и за възрастните,поради непознаване на доброто и злото.А когато човек е подвластен на заблудителни учения-религии,тогава той става жертва на тях и всичкото зло,вследствие на тях,защото религиите са творение на лукавия ,представящ се за бог. Всичко ,което е и не е от Господа,ще го намерите в Божието Слово,чрез вяра и покаяние и обръщане към Неговия Образ-библията.Тогава ако направите това,Той ще бъде с вас и не ще допусне бесове чрез религии да ви заблудят.Нещата не са шега,дори и сега да усмивате тези ми думи.Обърнете се към Живия,Истинния и единствен Господ Исус,а не към религиозния,дело на "Звяра",който всъщност е с два рога-"Католически" и "Православен"и са от и дявола.И Сам Господ-Бог каза: И които,притури или отнеме от Тази Книга,ще му бъдат притурени язвите,описани в Нея и ще му бъде отнет дела от Дървото на Живота,което е Бог.И кой има право да променя Неговото Слово.Не бъдете от покланящиоте се на тварта,които са заблудителни учения,а покланяте се с Дух и покаяние на Отца,чрезс Христа.Вие бихте ли проповядвали на децата си индуизъм ?! Тогава вижте това ,което ви се проповядва за "божие",дали е от Бога ????!

2011.12.02 | 21:07

15
Опитайте в "другата реалност"... http://www.erepublik.com/en/referrer/Mirdae
sportnamedicina.com

2011.12.02 | 21:07

14
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com
aaa

2011.11.14 | 19:45

12
Стани част от еБългарското общество и се изправи срещу многото врагове на държавата ни в борбата за доминация над виртуалния свят на ерепублик. На който му е интересно може да види следното видео, показващо функциите на играта - http://www.youtube.com/watch?v=3J8SShEW ... ideo_title Може да се регистрирате от следния линк - http://tinyurl.com/EreppRegistration
валентин

2011.11.14 | 08:13

11
а стига плака бе лигаво момченце , земи се скрий некъде и не низанимавай повече със себеси.
Елизабет

2011.11.14 | 08:13

10
Тоя нещастник , пак побесня!
отегчен

2011.11.14 | 08:13

9
Тоя само едно и също си дрънка!

Добави коментар

Водещи новини