Георги Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан

  • 12 ноември 2011 14:48

  • 1010
  • 0
Георги Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан
© булфото

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще направи официално посещение в Азербайджанската република на 14 и 15 ноември по покана на президента на азиатската държава Илхам Алиев, съобщи прессекретариатът на президентството.

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова. Първанов и Алиев ще продължат изключително активния диалог между България и Азербайджан на най-високо равнище, отбелязват от президентството. Ще бъдат обсъдени мерки за активизиране на търговско-икономическия обмен и на инвестициите. Акцент в разговорите ще бъде сътрудничеството между двете страни в областта на енергетиката. Държавните глави ще обменят становища и по регионални и по международни въпроси, и по инициативи от общ интерес.
В програмата на посещението са предвидени срещи на президентите Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Илхам Алиев и пленарни разговори на двете официални делегации. В присъствието на държавните глави ще бъдат подписани двустранни документи в областта на социалната политика, класифицираната информация и между министерствата на външните работи на двете държави.
Българският държавен глава ще награди азербайджанския президент с най-високото държавно отличие орден "Стара планина" - с лента, за неговите изключително големи заслуги за развитието и сътрудничеството между България и Азербайджан.
През втория ден от визитата си президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще се срещне с председателя на Националното събрание /Милли
Меджлис/ на Азербайджан Октай Асадов и с министър-председателя Артур Расизаде.
В делегацията на държавния глава са министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на труда и социалната политика - Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, заместник-министърът на външните работи Константин Димитров, председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова.

Президентът
ще бъде придружаван и от бизнесделегация.

Последвайте канала на

БТА
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини