Ивайло Калфин: В сърцето ми остана доверието на хората

  • 12 ноември 2011 13:08

  • 959
  • 5
Ивайло Калфин: В сърцето ми остана доверието на хората
© Булфото

В главата и в сърцето ми остана доверието на хората.

Това каза евродепутатът и кандидат за президент от БСП на изминалите избори Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска на заседание на НС на БСП.

Калфин благодари за доверието и за подкрепата на ръководството на БСП. Специално благодари на проф. Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в за това, че застана до него на тези избори. За мен краят на кампанията не означава край на ангажиментите. Нашите опоненти ни победиха с малко на тези избори – най-нечестните и недемократични избори не само в България, но и в целия ЕС, посочи Калфин.

Според него стремежът на хората за повече справедливост и за по-добър живот не може да се отмени с президентски указ или постановление на Министерския съвет.

„Заради тези 975 000 души, които ни подкрепиха на първи тур, за онези 60% повече, които гласуваха за нас на втори тур, трябва да продължим. Вашата подкрепа е малка победа за мен, за идеите, които отстоявам – за отваряне на БСП. На всички нас ни е необходимо подобно отваряне. На тези избори се видя, че нашият противник е силен и безскрупулен. На нас ни е необходимо обединение на идеи и каузи. Трябва да търсим и по-широко обединение за запазване на демокрацията и за европейското бъдеще на българските граждани. Изграждането на съвременна европейска България минава през политиката. Всички ние трябва да сме мобилизирани и съсредоточени в победата. Хората се мотивират от силни партии, които могат да побеждават. Можем да дадем това на хората”, каза Калфин.

„Българският народ се обръща към политическите партии, когато очаква те да му решават проблемите. Хората очакват от нас честност, справедливост, солидарност. Трудно е да се надвика медийната пропаганда на управляващите. От нас зависи да покажем, че идеите, каузата на съвременната демократична левица са много по-високо от нас. Благодаря на всички партии от левицата и всички обществени организации, които ни подкрепиха. Вече се върнах на мястото, на което сте ме избрали. За мен формулата на успеха е консолидацията на БСП и взаимодействието на партиите от левицата”, каза Калфин.

За моите опоненти, които не успяха – не се отчайвайте. Трябва да докажем, че сме работили не за себе си, а за каузата. Затова трябва да продължим да работим, бе категоричен Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
959 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мария

2011.11.14 | 20:06

5
Не умеем да използваме и уважаваме умните си и достойни политици.Калфин беше невероятно добър шанс за повишаване авторитета на България по света. Даже Пардю критикува популизма на ГЕРБ и агресивната им посредственост. Позволихме с манипулиран и купен вот да се избере мижитурката Плевнелиев за президент.
владо

2011.11.14 | 20:06

4
Елементарен популист! Обещаваше неща ,които звучат добре, но не са в прерогативите му, което значи че е повърхностен и първосигнален ПОПУЛИСТ!Като външен министър напълни Външно с бивши агенти на ДС , а това не се гледа с доверие и одобрение където и да е !?Позволи си да бъде агресивно нападателен и немотивирано безпардонен в дебатите, което разбира се се хареса на първосигналния избирател и на бетонираните червени глави! Не каза нищо положително и състоятелно ,повтори многокротно тиражирани комунистически постулати, което показва внушаемост и зависимост от партийни другари! С една дума - повърхностен популист без собствено мнение - неслучайно не беше избран, колкото и да ми реват комунягите/ точно пък те ще ми приказват за манипулирани избори??????????/
МЕЧО ПУХ

2011.11.14 | 08:14

3
ДРУГАРЮ КАЛФИН ПЪРВО СЕ НАУЧЕТЕ ДА ИЗГОВАРЯТЕ ПРАВИЛНО БУКВАТА Р ВМЕСТО ДА КАЗВАТЕ Л И ОТИДЕТЕ НА ЛОГОПЕД НА ПРЕГЛЕД
1

2011.11.13 | 18:57

2
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!
..

2011.11.13 | 18:57

1
А ГЛАВАТА ТИ С КАКВО Е ПЪЛНА БЕ, ТЪПАНАР

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини