Бъчварова: В МВР трябва да се промени структурата (видео)

  • 18 декември 2015 14:44

  • 3372
  • 8
Бъчварова: В МВР трябва да се промени структурата (видео)
© Булфото

Синдикалната федерация на служителите в МВР привежда дискусия на тема "Реформа за сигурност и безопасност". На нея се обсъждат вижданията и необходимостта от доброто структуриране и реформиране на силовото ни ведомство.

На срещата присъстват вицепремиерът и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., зам.-министърът на МВР Филип Гунев и синдикалните лидери Валентин Попов и Илия Кузманов, предаде репортер на Новини.бг.

"Необходимостта от реформа в МВР е очевидна. Нуждаем се от работеща, резултатна, ефикасна реформа", заявиха от синдикатите. Те предложиха механизъм, по който да бъде извършена реформата, тя трябва да има насоченост, обхват, стратегическо планиране, да бъде публична, прозрачна и устойчива, защото този процес трябва да се развива стабилно през продължителен период от време.

Министър Бъчварова обясни, че от 2010 г. до днес в МВР постоянно се извършват реформи. Според нея реформата трябва да има общ концептуален модел и трябва да се прекъсне практиката да се прави на парче. "Реформата не е намаляване на числеността или орязването на бюджета. В МВР трябва да се промени структурата, за да имаме едно работещо ведомство. В момента бюрократичната тежест е толкова голяма, че самото министерство не може да работи функционално. Тя даде пример, че като министър трябва да подпише разрешително дори за преместване на торби с пясък. Също така, ако има нужда от създаване на комисия, на различни нормативни актове тя трябва да си сложи подписа на всички".

Бъчварова иска да се разграничи общата от специализираната администрация, както и основните дейности. "Обмисля се идеята МВР да бъде разделена на четири агенции, а в момента се обмисля и идея за създаване на единна полицейска агенция, която да направи по-ефективна работата на ведомството". По думите й в момента МВР е един тежък парен локомотив, а целта е да се превърне в четири добре работещи дизелови мотора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3372 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Цар

2016.02.02 | 11:13

8
Айде де , откога чакаме промени в това раздуто МВР ?

2015.12.27 | 10:05

7
tupa patka,mnogo prosta kato kurvata boiko
МИТКО

2015.12.27 | 10:04

5
ИЗВАДЕТЕ ОТ МВР ДЪРЖАВНА СИГОРНОСТ БОЛННОНАЕМНИТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА И ПРОТИВОПОЖАРНА СЛУЖБА И ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПОЛИЦИЯТА ОНЕЗИ ДРУГИТЕ СА ДВЕ ТРЕТИ И ЕДНА ТРЕТА СА ПОЛИЦИЯТА ДРУГАРКО БЪЧВАРОВА
FM

2015.12.27 | 10:05

6
Митко, докато пишеш, недей да плюеш Хората около (Теб), че станахме само в плюнки. Пожарната отдавна иска да се отърве от МВР. (Но не я пускат). Те имат (Файда) от Пожарната, казва се (мъни,мъни). Разбра ли (ХАХО).
пфу

2015.12.27 | 10:04

4
какво ти разбира тъпата кратуна от структура на МВР
FM

2015.12.27 | 07:44

3
Не трябва да се променя структурата. Трябва да се промени (МИСЛЕНЕТО), НЕ че те могат, (смени) си подчинените. Трябват ни (Мислещи) Хора, а не (раковини), издълбани от скалите.

2015.12.22 | 21:59

2
и до молекулярно ниво да разложите ; системата ; пак си остава репресивно-крадлива организация

2015.12.18 | 20:22

1
То дизела е скъп,тока е по-евтин :)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини