Отложиха делото срещу избора на Йорданка Фандъкова

  • 11 ноември 2011 15:34

  • 846
  • 0
Отложиха делото срещу избора на Йорданка Фандъкова
©

Административен съд София-град отложи делото за избор на кмет в София за след една седмица по искане на страните, за да могат те да се запознаят с новите доказателствени искания и молби, представени от тях в днешното открито съдебно заседание, съобщиха от съда.

Делото беше заведено по жалби на Политическа партия „Зелените”, кандидатите за кмет на столицата на БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, на „Партия за хората от народа” Андрей Георгиев и на „Синята коалицияПрошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е срещу избора на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска за втори мандат. Жалбата на местна коалицията ОДС, издигнала Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра за кандидат кмет, беше оставена без разглеждане поради неотстранени нередовности. Ответник по делото е ОИК, а като заинтересована страна бе конституирана Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Основните искания на жалбоподателите са за допускане на повторно ръчно преброяване на бюлетините и назначаване на технически експертизи, свързани с прозрачността на бюлетината и т.нар. забранителен списък на гласоподаватели. Съдът прецени, че въпреки кратките срокове за произнасяне, предвидени в изборния кодекс, с оглед големия обем на представените нови доказателства, искания и молби, на страните трябва да се даде възможност да организират пълноценно правото си на защита в процеса, като определи тридневен срок за становища и възражения.

Следващото заседание по делото ще бъде на 18 ноември от 9.30 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
846 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини