Караянчева: Съдебната реформа не е само една промяна на Конституцията

  • 11 декември 2015 17:26

  • 1215
  • 2
Караянчева: Съдебната реформа не е само една промяна на Конституцията
©

Не може да правим паралел между управлението на Орешарски и Борисов, нека не забравяме, че РБ имат 5-6 министъра в управлението, емоцията на Радан Кънев надделява, каза зам.председателят на ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в ефира на ГЕРБ.

Съдебната реформа не е само една промяна на Конституцията, има още много работа и промени, категорична е депутатката. Ако ние не бяхме разпределили квотите то реформата нямаше да я бъде. След като г-н Кънев застава зад една кауза е необходимо да убеди всеки един депутат, той не го направи, каза Караянчева. Ние искаме да има някаква реформа, дори и частична да бъде тя.

Не бива да омаловажаваме това, което направихме. Премахнахме тайното гласуване, представителите на ВСС се избират с две трети съгласие от парламента, дава се повече правомощия на инспектората, но ако ние се концентрираме само на квотите това не е на добре, каза депутатката.

Имало е задкулисие през годините, сега ние правим първите стъпки, за да го изолираме. Българският парламент е страшно фрагментиран, в него има осем групи, припомни Караянчева. Ние не сме еднопартийна система, трябва всеки да бъде убеден, когато се искат промени в държавата, категорична е тя.

Съжалявам, че имаше оставка в нашето правителство, това води до трусове на самото правителство. Христо Иванов имаше възможността да продължи реформата, това беше емоционална, прибързана стъпка, каза Караянчева.

Аз не мога да давам оценки, премиерът оценява своите министри, категорична е депутатката от ГЕРБ. Нека правителството се запази, апелира тя. Ако започнат да се извиват ръце и се дават неприемливи за нас предложения е по-добре да се отиде на избори, но ние не искаме това, категорична е Караянчева.

Ако нашите отношения с РБ се развалят ние ще предпочетем избори, а не плаващо мнозинство, завърши Караянчева.

Последвайте канала на

1215 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.12 | 13:17

2
PAZAVRA DOLNA
сталин

2015.12.12 | 13:17

1
Ох, искам да я чукам.

Добави коментар

Водещи новини