Мария Капон: Има криза на политическата легитимност на тази власт

  • 10 декември 2015 17:40

  • 1620
  • 0
Мария Капон: Има криза на политическата легитимност на тази власт
© Булфото

„Историческият компромис“ бе направен още в деня, когато Реформаторският блок влезе във властта, а не когато през лятото събраха 180 подписа. Да смяташ, че мафията ще се самонакаже е илюзия или просто имаше желание за власт. Днес вече за всички е ясно това, което Единна народна партия повтаряше многократно – че не можеш да правиш реформа, заедно със собствениците на статуквото“.

Това каза председателят на Единна народна партия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност в интервю за БНР. Според нея разминаванията в Реформаторския блок показват не организационен дефицит, а морални разлики в ценностната база. „Това е характеристика на механичните сборове. Хората от протеста бяха излъгани жестоко и се наложи да преглъщат всички компромиси. Дори бюджетът е ляв, а премиерът играе мач и настоява за вдигане на данъци“.

Подкрепата на ДПС става основна опора на властта и винаги е била, но е илюзия да се смята, че Бойко Борисов и избирал между Делян Пеевски и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, каквито коментари четох, каза още Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. „Борисов е пряк участник в назначенията в съдебната власт и никой не бива да го смята за подведено „добро момче“ или за някого, когото „държат“. Това е наивно“.

Председателят на ЕНП подчерта още, че в кабинета няма нищо реформаторско и не е имало. Той се крепи на милиардни заеми. Европейските проекти са превърнати в култ, общините са принудени да ги съфинансират, а нямат пари и Борисов ги кара да вдигат данъците. Чужди инвестиции няма. „На топло“ във властта днес са Асен Гагаузов, Румен Овчаров, Петър Димитров, а Румен Петков и Георги Първанов са коалиционни приятели на фалшивата дясна власт. Колко по-крещяща трябва да е измамата?“, попита Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

По думите й стабилността на кабинета е превърната в основна опорна точка на платените агитатори на кабинета. Като погледнем Европа – най-стабилен е Владимир Путин, това ли искаме? Дори да няма криза на математическото мнозинство, има криза на политическата легитимност на тази власт“, категорична бе лидерът на Единна народна партия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1620 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини