НС създаде временна комисия за имунитета на Волен Сидеров

  • 10 декември 2015 09:55

  • 1244
  • 3
НС създаде временна комисия за имунитета на Волен Сидеров
© Булфото

Депутатите гласуваха решение за създаване на Временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител и лидер на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

„За” създаването на комисията гласуваха 119 народни представите, „Против” - 10, 4 се въздържаха.

Задачата на комисията ще бъде да проучи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер по отправените искания от Главния прокурор на 30 ноември 2015 г. Исканията са направени във връзка с образувани 2 досъдебни производство по описа на СГП. Временната комисия ще се състои от 17 народни представители, по двама от всяка парламентарна група и един независим, а срокът за който ще заседава, е 7 дни.

„Изхождам от факта, че е известен фактът на всички народни представители, че по повод искане на главния прокурор взехме решение прокуратурата да задържи двамата народни представители Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов. Известно е също така, че българският съд обяви на две инстанции задържането им за незаконно. Налице е съдебен акт, който представлява основание за незаконни действия, които пряко засягат правата на народните представители, чиито имунитет беше снет”, припомни Явор Нотев от „Атака", който е и адвокат на Сидеров и Чуколов.

Последвайте канала на

1244 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
jojo

2015.12.10 | 12:51

3
Волен се оказа една руска подметка.Това е всичко друго ,но не и националист.Няма как да си националист и в същото време да си кремълска подлога.Двете неща нямат нищо общо по между си.

2015.12.10 | 12:51

2
По същество ще се водят три отделни дела срещу преспниците ! Българския народ се надява поне по едно от тях да го окаушат този перко !

2015.12.10 | 12:49

1
"Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне." Ив. Вазов

Добави коментар

Водещи новини