Каролев: В здравното министерство има антиреформа (видео)

  • 09 декември 2015 08:19

  • 1795
  • 0
Каролев: В здравното министерство има антиреформа (видео)
©

Много дълго се говореше за бюджета, но нямаше обсъждане по същество. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият финансов министър Мика Зайкова.

Хората няма да са доволни от Бюджет 2016, тъй като няма увеличение на доходите им. В някои сфери заплатите са смешни, направо тъжни. Обикновеният човек трябва да осъзнае, че трябва по-навременно да представя своите искания, посочи тя.

Бюджетните пари никога не стигат, дори и в най-богатите държави, коментира съветникът на министъра на икономиката Божидар Лукарски - Владимир Каролев. Въпросът е как държавата да разпредели ограничените ресурси според желанието на хората, добави той. Важно е дали бюджетът е реалистичен, изпълним. Според мен Бюджет 2016 е такъв. По повод това дали парите се разпределят правилно имам някои критики. Макар че имаме реформаторско правителство, не виждам реформи във всички министерства. В здравното министерство има една доста сериозна антиреформа, подчерта Каролев.

Мика Зайкова и Владимир Каролев се обединиха около мнението, че лотарията с касовите бележки на НАП е положителна мярка, която ще доведе до увеличение на приходите в бюджета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини