Румен Петков: Бюджет 2016 беше приет без диалог

  • 03 декември 2015 09:33

  • 1394
  • 1
Румен Петков: Бюджет 2016 беше приет без диалог
© Булфото (архив)

Този бюджет беше приет, без да се води активен диалог.

Това каза в сутрешния блок на TV7 заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. “Ние обявихме още при създаването на АБВ, че за нас диалогът и публичността при обявяването на позиции са неща, с които не можем да правим компромиси. Липсата на диалог във формата, който подкрепя кабинета, в парламентарните групи и в парламента като цяло не е добър знак. Промените, които бяха направени между първо и второ четене, са достатъчно сериозни и ние подкрепяме и сме съавтори в немалко от тях, но има няколко неща, които будят сериозна тревога и ние затова заявихме, че не подкрепяме актуализацията на бюджет 2015 г.”, посочи той. Според Петков единствените министерства, за които отчетливо се вижда резултат в работата, са това на труда и социалната политика и това на регионалното развитие и благоустройството.

Зам.-председателят на АБВ заяви, че в актуализацията на бюджета не се прави нищо, свързано с общините и това рискува да постави немалко общини в изключително трудно положение, което е „груба грешка”. „Трето - в новия бюджет имаме 3 много сериозни бележки, първата от които е свързана със социалната сфера – не се дава възможност да се прави политика по заетостта, което е много голяма грешка, която се надявам в началото на следващата година чрез буфера, който е заложен да намери решение”, добави още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЯма Бюджет засега

2015.12.03 | 14:24

1
Витоша го определи като нагло корупционен поредeн бюджет с цел ликвидация на БЪлгарите в Blgaria.. Бюджета е незаконен защото противоречи на Основния закон.. Каквито и милиончета да са обещани на гласувалите за да го подкрепят няма как да стане законен..

Добави коментар

Водещи новини