Мартин Димитров: Данък уикенд и градинка дразнеха обществото, успех е че го спряхме (видео)

  • 04 декември 2015 08:11

  • 2118
  • 0
Мартин Димитров: Данък уикенд и градинка дразнеха обществото, успех е че го спряхме (видео)
©

За мен е важно да има истинско разследване и да бъдат осъдени хората, които са сгрешили. Христо Иванов прави всичко възможно за съдебната реформа, той не трябва да си подава оставката, каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от РБ в ефира на ТВ7.

Никога не съм изключвал сменянето на даден министър, но ако той не се справя с възложената му работа. Намалянето на дефицита на 2% е много добра новина, държавните финанси вече нямат такива сериозни пробойни, категоричен е той. Спряхме данък уикенд и градинка, това е успех. Данъкът вредни храни не е обсъждан в нашата група, категоричен е Димитров. Има по-умен вариант да се постигне здравословно хранен на народа ни, това ще стане само с добра информационна кампания, допълни той.

Данъците върху цигарите водят до увеличаване на сивия сектор, ако наложим данък вредни храни ще има увеличение на този сектор, предрече реформаторът. Методът не е добър, нека не се съмняваме, че здравния министър иска само да помогне на обществото ни.

Най-лесното, но и най-грешното решение е да се вдигат данъците. Трябва да се реши въпроса със събираемостта и да се оптимизират разходите, това са проблемите на общините, каза Димитров. Защо увеличаваме цената на винетката, а не се сложат камери, за да следим дали хората си я купуват, запита се той. Логично е да се протестира за цената на винетките, логично беше да се вдига всяка година с 2-3 лева. Мисля, че има хора, които искат да манипулират тези протести, това са хората които искат да ни изкарат от НАТО и ЕС, за да ни вкарат в Евразийския съюз, категоричен е Димитров.

Трябва ни висок растеж, за да подобрим жизненият си стандарт. Това не става от днес за утре. Нека погледнем цените на горивата, ние плащаме най-скъпия дизел, алармира реформаторът.

БСП се превърнаха в популистка формация. Либерализацията на пазара на електроенергията води до поскъпване на цената в началото, но после има спад. Проблемът с парите за майки и инвитро е много тежък. Силна социална политика се прави с висок икономически растеж, нямаме пари, не можем да ги дадем, завърши Димитров.

Последвайте канала на

2118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини