Перничаните плащат данъци в Перник, а трошат софийските пътища, възмутена е Стоянова

  • 02 декември 2015 08:53

  • 2557
  • 7
Перничаните плащат данъци в Перник, а трошат софийските пътища, възмутена е Стоянова
©

Данъците в София трябва да са по-високи, отколкото данъците на хората в по-малките населени места.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ и шеф на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Така тя категорично застана на страната на премиера Бойко Борисов, който преди дни лансира идеята на конференция в столицата.

„Не може перничаните да плащат данъци на Община Перник, а да трошат софийските пътища“, възмутена е Стоянова, която изтъкна: „Това струва пари и не може постоянно да бъде финансирано от държавния бюджет“.

Не можем да не плащаме и да имаме добра среда за живеене, категорична е Менда Стоянова.

Тя бе помолена да коментира и исканията на ракиджиите да се върне старият вариант на закона, тъй като сегашният ги задължава да плащат и за казаните до 500 л.

„Законът не е променян, искаме да има правила и те да се спазват. Ако те не се спазват, държавата едно по едно трябва да влиза във всяка сфера. Това, което говорят тези хора, те не знаят за какви промени става дума“, отговори Стоянова.

„Всеки един човек, който има собствени плодове от собствено производство, може да вари преференциално на половин данък 30 литра на 40 градуса. Това са правилата, които за съжаление действат от 2007 година и те не се спазват“, поясни депутатката.

„Всеки, който вари за продажба, трябва да плаща акциз по правилата на Митницата. Ако погледнем статистиката, ще видим, че половината от производството на грозде в България отива във винпромите, а другата половина изчезва. Тя изчезва точно в тези казани“, изрична бе Стоянова, която визира точно въпросните ракиджийници.

Дефицитът намалява и средносрочната прогноза показва, че тя ще продължава да намалява, но по-бавно. Дългова спирала няма и няма да има, защото тя е свързана с дефицита и ако той върви надолу и се консолидира (намалява дефицита, б.р.), дотам няма да се стигне, увери Менда Стоянова.

Последвайте канала на

2557 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Възмутен и огорчен провинциялист

2015.12.07 | 09:42

7
Да вземем такса софиянец в провинцията (особено в петък, събота и неделя). Ще се съберат повече пари, а и така софиянци няма да шават толкова.
Случайно дочут разгивор

2015.12.07 | 09:11

6
Ало Ваньо моят човек ще стане ли митничар. Ма Мендо той е много прост , една тройка не можа да изкара. Айде Ваньо прост - той кандидатства за митничар , а не за учител
сбъркана работа

2015.12.07 | 09:11

5
АМИ ПЕРНИЧАНИ, ДЕТО ПЛАЩАТ НИСКИ ДАНЪЦИ А ТРОШАТ СОФИЙСКИТЕ ПЪТИЩА, ЩО НЕ ИМ ВДИГНЕТЕ ДАНЪЦИТЕ МИ ЩЕ ВДИГАТЕ НА НЕВИННИТЕ СОФИЯНЦИ???? ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПАРКИРАТ В РАЙОНИТЕ СЛЕД КРАСНО СЕЛО И ЗАДРЪСТВАТ ВСИЧКО, ЗА ДА ВЗЕМАТ ТРАМВАЯ И ЗАДРЪСТВАТ И НЕГО! АМАН ОТ ПРОВАНС НАБЛЪСКАН ПО 6 В АПАРТАМЕНТ, ДЕТО ПЛАЩА СТОТИНКИ ДАНЪК СМЕТ, А ИЗРЯДНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАТ СЪЩОТО ЗА 1 ИЛИ 2 ЧОВЕКА! иИ ОСНОВНИЯ ВЪПРОС - КОЛКО ПЛАЩАТ ЗАМЪЦИТЕ ПО ВИТОШКАТА ЯКА, ДЕТО МАЙ ОЩЕ СЕ СМЯТАТ ЗА КЪЩИ НА СЕЛО? ДОКОГА БЕДНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА БОГАТИТЕ?
Извод

2015.12.07 | 09:10

4
Докато такива фрапиращи тъпанарки са председатели на комисии в най-висшия орган на управление на държавата, какво да очакваме от тази държава. Но това че народа е позволил и ги търпи, такива екземпляри от родната ни фауна да са водещи позиции означава, че този народ не заслужава друго.
OTVRATEN

2015.12.07 | 09:10

3
TAZI CIONISTKA POMIA OSHTE MALKO SHTE ZABRANI NA HORATA DA SE RAZHOZHDAT V SOBSTVENATA IM DURZHAVA...KAKVA NAGLOST,A PROSTIA NARODEC SI MULCHI
Фори

2015.12.07 | 09:09

2
Такава наглост и безочие къде се събира в един човек, в една политическа партия - Герб?! Лъжат ни, както си искат, дори не им е неудобно,че в тази държава все още има интелигентни хора, които могат да преценяват реалната ситуация!
Перничанин

2015.12.07 | 09:09

1
Тази държава няма да се оправи докато не фалира или не станат големи политически сътресения а те ще станат много скоро. С тези нови и нови данъци.. ще вземат на босия цървулите, хората които работят стават все по малко и по малко... а ламята иска все Още и ооще. Лесно е да стоиш и да управляваш виртуални пари и да искаш да вземаш.. трудно е да работиш и да даваш.. но времето и мъчнотийте които ни предстоят ще ни научат.

Добави коментар

Водещи новини