Напуснах след много груб натиск от страна на ДСБ, обяви бившият главсек (видео)

  • 04 декември 2015 07:46

  • 2594
  • 1
Напуснах след много груб натиск от страна на ДСБ, обяви бившият главсек (видео)
©

Напуснах системата на МВР след много груб политически натиск от страна на ДСБ. Този натиск обаче в един момент започна да въздейства и върху системата. И това беше един от основните мотиви да си подам оставката, за да може системата да функционира нормално.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Натискът беше очеваден, имаше един генерал, който не слизаше от медиите. Това влияеше, по-важно е в момента как се осъществява този натиск. Нормално ли е председателят на вътрешната сигурност да каже, че ако 10 000 души напуснат системата, това ще бъде добре?

На въпрос за ген. Атанас Атанасов ли става дума, Лазаров не отрече: „Да, за ген. Атанасов говоря“.

Тази система (сектор „Сигурност“, б.р.) е изключително консервативна, изтъкна бившият главсек.

„Нормално ли е Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и да заявява, че съдебната система е най-важният бастион на мафията и да не посочва нито един факт? Нека да бъде така добър да каже: Мафията се съдържа в лицето на този, този и този магистрат“, недоумява още Лазаров.

Не остана омазана система, възмути се той.

„В този контекст премиерът на Великобритания къде идва на първо място, след като започнаха първите удари? Идва на първата граница на ЕС. Може би това са най-големите препятствия в ЕС“, намекна Светлозар Лазаров.

По темата „Яневагейт“, в който запис бе споменато и името на Светлозар Лазаров едва ли не като част от бастиона на ДПС.
„Ако съдебната система е част от мафията, значи и аз съм част от бастиона на ДПС, що се отнася до риториката на казаното“, отвърна с насмешка Лазаров.

Да си ги назначат двете (Янева и Ченалова, б.р.) като говорителки на ДСБ и всичко да си дойде на мястото, призова Лазаров.

„Прави ми впечатление, че риториката на двете каки много съвпада с риториката на ДСБ – на Ген. Атанасов, на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и отчасти на Христо Иванов“, отбеляза още той.

Като политически шантаж и политически рекет определи Лазаров случващото се.

„Аз бях споменат и във вътрешната комисия, че имам нещо общо с „Червеи“. Нито 400 дни са подслушвани протестиращи, нито имам нещо общо с делото Червеи“, категоричен бе Светлозар Лазаров.

Той категорично отказа да коментира делото „Червеи“, подчертавайки, че в в съдебна фаза, а и по-конкретно защото нямал нищо общо с него.

На въпрос как е бил назначен на власт бившият главен секретар на МВР псоочи: „Аз съм назначен два пъти на власт – веднъж по времето на Плевнелиев, след това на Орешарски, нека те да ви кажат“.

Никога никой не е осъществявал натиск върху мен. Контактувал съм с политици от всички политически сили, изричен не Лазаров и конкретно на питане за натиск от страна на експремиера Пламен Орешарски, той отговори: „Вие го познавате г-н Орешарски, мислите ли, че той е човек, който може да оказва натиск?“.

По казуса „Лясковец“, където един командос загина по време на мисия срещу психично болен, а след това някои обвиниха Лазаров за еднолично взето решение да проведе операция, бившият главен секретар подчерта: Досъдебни производства няма да коментирам, но ще цитирам г-жа Бъчварова (вътрешната министърка, б.р.), че „Навсякъде по света, когато има сигнал за стрелба, особено по деца, се извършва операция““.

За оградата по границата, която бе започната по времето на именно на Лазаров, самият той каза: „Когато ние бяхме започнали да сторим оградата, бяхме омаскарени, а когато преди месец Орбан започна да строи, беше възхвален. Хайде да ценим това, което правим в нашата държава, когато то е добро“.

Аз съм работил добре с премиера Борисов, с премиера Орешарски и с премиера Близнашки, подчерта Светлозар Лазаров.

Попитан с какво се занимава сега, той посочи: „Казано на шега съм анализатор на свободна практика. Ако трябва да се обърнем по-сериозно към нещата, занимавам се с анализи на миграционните процеси“.

„Чувствам се част от МВР, там е минал съзнателният ми живот“, завърши бившият главен секретар на МВР.

Последвайте канала на

2594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Саси

2015.12.05 | 12:10

1
Не е истина в каква държава живеем и какви престъпници ни управляват! Целият арсенал на Борисов и партиите,които подкрепят това правителство, трябва незабавно да си подадат оставката!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини