Наградиха Божидар Димитров със "Златен век"

  • 03 декември 2015 15:24

  • 1973
  • 0
Наградиха Божидар Димитров със "Златен век"
© Булфото

По предложение на министър Вежди Рашидов директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров днес бе удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата - "Златен век" с огърлие, съобщиха от ведомството.

Заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова е връчила на проф. Димитров високото отличие и го е поздравила за юбилея му и от името на министър Рашидов, пожелавайки му и занапред той все така да милее за българщината, както и да работи все така всеотдайно и сърцато за съхраняването и популяризирането на богатото ни културно наследство.

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров е награден днес и с почетна грамота на Министерството на културата, която му се присъжда за неговия изключителен принос в областта на българската културата.

Церемонията се е състояла в кабинета на Божидар Димитров в НИМ, където той е посрещнал в делова работна обстановка 70-ия си рожден ден.

Проф. Димитров е благодарил за "Златния век" и е споделил, че е приятно изненадан от оказаната му чест и признание.

Приемам тази висока награда и като израз на оценка на всичко това, което прави нашия Национален исторически музей, е подчертал проф. Божидар Димитров. Над 276 000 e броят на посетителите, които от началото на 2015 година са разгледали уникалните колекции на Националния исторически музей /НИМ/, се припомня в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1973 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини