Борисов: Младежката безработица е основен приоритет за нас (видео)

  • 03 декември 2015 13:57

  • 1951
  • 6
Борисов: Младежката безработица е основен приоритет за нас (видео)
© Министерски съвет

Днес в София бе открита Петата среща на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (АСЕМ), предаде репортер на Novini.bg.

На събитието присъстваха премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен. Министър-председателят отбеляза, че това е първата голяма проява по линия на АСЕМ, на която страната ни ще е домакин. По думите му, сътрудничеството между Европа и Азия в този формат е ефективно и дава възможност в за дебат по различни важни проблеми с глобален характер, които не могат да бъдат решени само от една страна. Според Борисов, страната ни е подходяща среда за такъв диалог с оглед на членството ни в ЕС и същевременно приятелското отношение и добро взаимодействие с редица азиатски държави в сфери като икономика, образование, историческо наследство.

"Темите, свързани с младежката заетост, младежката безработица, глобализацията, условията на труд, социалната закрила, които ще се обсъдят на днешния форум, са основни приоритети на българското правителство. За нас е много важен диалога между социалните партньори, правителството и бизнеса", каза още Борисов.

Вицепремиерът Калфин заяви, че социалната защита е един от основните приоритети, които българското правителство има в своята програма. "Много се радвам, че България има възможност да бъде домакин на този значим форум, на който дискусиите днес и утре ще покажат, че има смисъл и съдържание и в общия диалог на страните от Европа и Азия. Темите, свързани с труда и социалната политика, са важен компонент. Мисля, че с предишните ни заседания и срещи, които имахме, и с високото представителство на тази среща затвърждаваме тази позиция“, коментира още той.

Еврокомисар Тейсен каза, че Европа продължава да се бори с последиците от икономическата криза. "Основен проблем са безработицата и бедността. Най-засегнати от безработицата са младите хора. Европейската комисия ще инвестира средства за овладяване на този проблем", допълни тя. Комисарят обяви, че болшинството от страните в Евросъюза са със стабилна фискална политика и работят за преодоляване на последиците от кризата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1951 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.06.20 | 09:27

6
Лъжец и крадец ! Бандит сикаджия !

2016.06.20 | 09:27

5
Бойкоооо, знам че и сам не верваш на това брат ... Народа на теб заложи, но не ти беше дал правото да го предаваш на педалите от запада!
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2016.06.20 | 09:27

4
SMURT ZA BOIKO FES
АЗ

2016.06.20 | 09:27

3
После е---е нема каене!!!!
shveik

2015.12.04 | 08:43

2
ахааа за това държите да я увеличавате... щеше да е странно, ако премахването й ви беше приоритет, че не се вижда нещо да се прави по въпроса
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2015.12.03 | 23:23

1
НА СНИМКАТА НАБЛЮДАВАМЕ ДВАМА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗМЕКЯРИ И ЕДНА ЕВРЕЙСКА ПОДМЕТКА..ВЪПРОСА Е ПО КОЙ ПЪРВО ДА СЕ СТРЕЛЯ

Добави коментар

Водещи новини