Борисов и Цветанов поздравиха всички ГЕРБ-аджии по повод празника на партията

  • 03 декември 2015 13:32

  • 1452
  • 5
Борисов и Цветанов поздравиха всички ГЕРБ-аджии по повод празника на партията
© Булфото

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, председател на ГЕРБ и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, зам. - председател на ГЕРБ, поздравиха всички членове на партията, областните й координатори, общинските й ръководства, кметовете, общинскитве съветници, евродепутатите и депутатите от ГЕРБ по случай годишнината на ПП ГЕРБ.

В официално писмо, те заявиха, че  за тях 9 - те години, откакто съществува партията, са минали така неусетно бързо.

Ето пълният текст на поздравителния адрес:

"СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Изминаха девет години от създаването на ПП ГЕРБ. За всички нас, този период мина неусетно бързо, защото отдадохме цялото си време, енергия, разум и емоции на идеята, около която се обединихме през 2006 година.
Обединени около тази кауза, постигнахме много. С учредяването на партията дадохме алтернатива и нова надежда на много хора в България, които бяха разочаровани от политическото статукво, което управляваше страната преди девет години. Днес, със заслужена гордост, можем да кажем, че през всичките тези години оправдахме доверието на българските граждани. Доказателството за това е, че ГЕРБ неизменно получава подкрепата на над милион гласоподаватели на всички национални избори. И докато партията трупаше победи, ние поемахме все повече отговорност. Отговорност не само пред нашите избиратели, но и пред всички граждани на Република България. Отговорност, която ни направи по-мъдри, по-разумни и по-смирени.
Разбирането, че трябва да работим за просперитета на всички граждани и държавата като цяло, ни накара да загърбим политическото его на партия победител и да развием качествено нов стил коалиционна култура. Преди малко повече от година ГЕРБ се превърна в ядрото на нов управленски модел, доскоро познат ни само от практиките на развитите западноевропейски демокрации – коалиция, основана на ясно разписани правила, идеи и цели. ГЕРБ взе мъдрото решение да сподели властта в името на стабилността на държавата, независимо от цената, която трябва да платим заради направените компромиси.
В партиен план това решение доведе до противоречиви емоции на нашите членове, симпатизанти и избиратели, които имат справедливи очаквания да видят политиките на ГЕРБ изцяло реализирани, след като партията е категоричен победител на изборите. В национален план обаче, решението ни да се отворим към по-широк управленски модел се оказа дори по-успешно, отколкото очаквахме. След проваления политически експеримент на управлението „Орешарски“, заварихме страната в обществена, политическа и финансова криза, както и в международна изолация. Днес, само година по-късно, България е финансово и икономически стабилна държава с растяща икономика и значително по-спокойно общество. В международен аспект отново получаваме уважение и солидарност от евроатлантическите ни съюзници, а балансираната ни политика превръща България в желан партньор във всички геополитически направления.
Навлизайки в своята десета година, ГЕРБ ще продължи да води националноотговорна политика, в рамките на която ще търсим все по-голям обществен консенсус около основните приоритети на България. Ще работим така, че опитът и знанията, които натрупахме през последните девет години, да бъдат в основата на все по-голям просперитет на българската нация. Вярваме, че единствено развитието на всеобщото национално благо, ще даде истински смисъл на пътя ни в политиката. Затова, бъдете все по-отговорни, разумни, толерантни и позитивни, за да бъде ГЕРБ пример за политика, основана на ценности, идеи и принципи.
И преди всичко бъдете здрави, грижете се за себе си и близките си, и най-вече обгръщайте децата с много любов и внимание, защото те са нашето бъдеще!"

Последвайте канала на

Десислава Станева
1452 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.12.03 | 21:59

5
Да ви пикам на партията която съсипа БЪЛГАРИЯ !!!!
Джани

2015.12.03 | 20:14

4
В деня, я който е създадена тази партия, България е била обречена на страдание...
BOIKOOOO PAZAWRA NA ERDOGAN-SMURT KURWOOOOO

2015.12.03 | 19:48

3
XAXAA KURVITE OT GERB S IBRIKA BOIKO PRAZNUVAT ZA OTKRADNATITE MILIARDI !

2015.12.03 | 19:48

2
Пир по време на чума

2015.12.03 | 19:48

1
Лъжец и крадец ! Бандит сикаджия !

Добави коментар

Водещи новини