Едвин Сугарев: Традиционната десница се спомина

  • 10 ноември 2011 09:53

  • 1209
  • 1
Едвин Сугарев: Традиционната десница се спомина
© Булфото

Преходът, който започна на 10 ноември преди 22 години, продължава, той не е завършен тъй като гражданското себеосъзнаване все още не се е случило.

Това каза пред Радио "Фокус" политическият анализатор Едвин Сугарев, който е и едно от лицата на началото на този преход. По думите му, носталгията по отминалото време е факт и до днес, защото много хора се страхуват от свободата си, предпочитат някои друг да решава вместо тях.

Сугарев не споделя тезата, че в България се завръща двуполюсният модел, още повече, че според него, реална десница в момента няма. ГЕРБ не е такава, а традиционната десница отдавана е загубила своето политическо присъствие. „За съжаление, традиционната десница, май, се спомина политически. То се случи така във всички страни от източния блок и то много отдавна. Всъщност останките от СДС, които се оформиха накрая като Синя коалиция бяха последните мохикани от тези, които започнаха прехода в източния блок, така че това не е кой знае колко учудващо. А иначе се получи, защото се стигна до умора от прехода, до едно отвращение от политическото, в което и десницата беше намесена и което до голяма степен изигра ролята за нейната политическа девалвация”, каза Едвин Сугарев.

Според него, двуполюсният модел не е нещо, което трябва да буди тревога. „Бих се радвал, ако се върне”, каза той и поясни, че тогава не би имало търговци в центъра, които са готови еднакво успешно да лавират и в ляво и в дясно, само и само да останат на власт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stuci

2011.11.11 | 14:43

1
Двуполюсен модел с кадри на бившата БКП,каквито са ГЕРБ и БСП, това е челният опит, който привнесохме у нас от благоденстваща Румъния

Добави коментар

Водещи новини