Александър Йорданов: БСП пречеше на промените след 10 ноември

  • 10 ноември 2011 07:46

  • 2405
  • 2
Александър Йорданов: БСП пречеше на промените след 10 ноември
© Булфото

10 ноември 1989 г. не трябва да се митологизира, защото тогава БКП проведе един от поредните си пленуми, с тази разлика, че за първи път от над 30 г. свали партийния си ръководител.

Това заяви председателят на 36-то Народно събрание и член на НИС на СДС Александър Йорданов в сутрешния блок на БНТ.

Новината ме завари в Съюза на писателите, тя се промъкна тихомълком, не си мислете, че някой е бил барабани. Постепенно се разбра, говореше се „може би са го махнали“ и привечер се оказа факт. БКП изказа благодарност на Тодор Живков. Историята обясни свалянето му с това, партията да оцелее в бурята на промените, да стане по-единна и да бъде фактор в настъпващата смяна на собствеността в България, допълни той.

Йорданов посочи, че действията си в първите години преименувалата се БСП е пречила на промените и едва след катастрофата при Жан Виденов е приела доктрината за национално съгласие и предложението България да стане член на ЕС. Той уточни, че на митингите в началото на 1990 г. не е имало нито един от "червените милионери".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lisyger

2011.12.08 | 12:26

2
Дейба тея червени говеда и сега ша ми говорят за демокраци и че са потъпкани изборите и че ставаме диктатура освен да правят свирчоци на кремъл за друго не стават макарче сега са ориентирани към ДПС и турция щото там ще е хляба в бъдещото.
sportnamedicina

2011.11.10 | 12:41

1
Посетете официалниа сайт на McDavid за спортна медицина http://sportnamedicina.com Там можете да намерите професионални наколенки,наглезенки,накитници,набедреници,ръкави за лакът,налакътници,протектори,претпазна екипировка.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини