НС реши законовите промени, свързани с таксиметровите превози, да влязат в сила от 1 юли 2016 г.

  • 24 ноември 2015 16:39

  • 2162
  • 0
НС реши законовите промени, свързани с таксиметровите превози, да влязат в сила от 1 юли 2016 г.
© Булфото (архив)

Промените в Закона за автомобилните превози, с които бе премахната възможността водачи да извършват таксиметрови превози от името на регистрирани превозвачи за своя сметка, да влязат в сила от 1 юли 2016 г., гласува на първо четене парламентът с ново изменение в закона.

След приемането на измененията, с които бе премахната тази възможност и които вече са обнародвани, водачите, които искат да продължат да работят за своя сметка, трябва да се регистрират като превозвачи по реда на Закона за автомобилните превози и Наредбата за таксиметров превози на пътници.

Над единадесет хиляди водачи извършват таксиметров превоз на пътници за своя сметка от името на регистриран превозвач, като към момента има подадени 250 заявления за вписване в регистъра по чл. 12 от Закона за автомобилните превози, се посочва в мотивите на вносителите на новото изменение за удължаване на срока - Иван Вълков /ГЕРБ/ и група народни представители.

За извършването на регистрация за таксиметров превоз на пътници е необходимо да бъдат изпълнени определени изисквания и да бъде проверено съответствието с тях. За да бъдат изпълнени всички изисквания, е необходимо технологично време и административен капацитет, свързан с провеждане на изпитите за ръководител транспортна дейност, обработването на подадените заявления за вписване в регистъра по чл. 12 от Закона за автомобилните превози и издаването на нови разрешения за извършване на таксиметров превоз от общините, мотивират се вносителите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини