Независими депутати искат повече места в парламентарните комисии

  • 09 ноември 2011 13:10

  • 679
  • 1
Независими депутати искат повече места в парламентарните комисии
© Булфото

След напускането на депутатите, които станаха кметове, независимите в парламента поискаха да имат по-голямо представителство в комисиите. Това искане обаче доведе до спорове, предаде БНР.

Част от 18-те независими депутати използваха момента и поискаха 9 места повече за представителство в комисии. Сега независимите имат представители в 15 комисии.

С искането си независимите депутати атакуваха представителството на „Атака”. Според Тодор Великов, депутатите на „Атака” в някои от комисиите трябва да бъдат намалени, а ако това не се случи, той би напуснал 2 комисии, в които е представител.

Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от „Атака” видя в искането на част от депутатите противоречие с принципите за прекратяване на парламентарното номадство. "Изобщо не трябва да се говори за парламентарна група на независимите народни представители при определяне на квотите за участие в комисии", призова Шопов.

Петър Курумбашев от БСП изрази притеснение, че независимите ще променят и мнозинството в комисиите в полза на ГЕРБ.

Председателят на ПП на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на защити правото на присъствие на независими народни представители в комисии. Той отхвърли опасенията на социалистите, че по този начин независимите ще гласуват в полза на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪЗМЕЗДИЕ

2011.11.10 | 12:18

1
НАРОДНИ ИЗБРАННИЦИ- ЦИРКАДЖЙЙ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини