АБВ поискаха повече пари за службите за национална сигурност и разузнаването (видео)

  • 23 ноември 2015 12:46

  • 1855
  • 1
АБВ поискаха повече пари за службите за национална сигурност и разузнаването (видео)
© Булфото

ПП АБВ представи исканията си за промени в Бюджет 2016 между първо и второ четене. От партията настояват да отпадне параграф 11 от Бюджет 2016. Това стана ясно на пресконференция, предаде репортер на Новини.бг.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в обяви, че ще настояват за повече пари за службите за национална сигурност и разузнаване. "Агенцията за национална сигурност също има тежък проблем от гледна точка на необходимостта да се изградят и укрепят двете звена "Национално информационно бюро" за трансферите през България и Антитерористичния център. 

Той посочи, че ще бъдат поискани допълнително 2,5 млн. лева за разузнаване, а за Агенция "Национална сигурност" - 4 млн. лева. По думите му в Агенцията за национална сигурност трябва да бъдат изградени и укрепени двете звена - национално информационно бюро и антитерористичния център. "Това са смешни пари", поясни Петков, но са за сигурността на България. За АБВ е много важно да бъде осигурени разузнаването и котраразузнаването в динамична обстановка.

"Изграждането на тези звена изисква много сериозен подход, кадровото обезпечаване изисква езикова подготовка, добри познания в сферата на генезиса на терористичните организации в световен мащаб", заяви Петков. Той посочи, че държавата трябва да си дава сметка какво заплащане предлагат в IT сферата и какво предлага тя. "Не става дума за повишаване на заплати, а за окомплектоване, структуриране и надграждане.

"Това предложение ще го представим в утрешния ден пред парламентарните групи, като започнем от ГЕРБ. Важно е да постигнем разбирателство по този въпроси да дадем на служителите да разберат, че институциите са загрижени да създадат предпоставки за тяхната нормална и ефективна работа от гледна точка на сигурността на гражданите и на националния интерес", допълни Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Зам.-председателят на АБВ отново атакува президента. Според него е крайно време той да подаде оставка, заради изказването му, с което ще остане в историята. "Колкото по-бързо осъзнае това и се оттегли, толкова по-малко вреди ще нанесе на България. В един момент България ще бъде заобиколена и изолирана и от енергиен гигант в Европа ще се превърнем в зависими. Това ще е в следствие на водената неадекватна политика, предупреди Петков. Той допълни, че държавният ни глава ходи като контузен пощенски гълъб или пощенска кутия. "Чакаме обяснение и от министъра на енергетиката по повод последните твърдения, че " Турски поток" е приоритет за страната".

Марияна Тодорова заяви, че ще поискат 16 млн. лева повече за социалното министерство, както и по-голямо финансиране за въвеждане на дуалното обучение.

"Ще поискаме още 20 млн. лева, за да се изработят програми за справяне с безработицата", подчерта Тодорова.

По думите й, АБВ ще поиска също общините, в които са развити най-силно социалните услуги да получат допълнителни средства. "Ще поискаме 17 млн. лева за хората в неравностойно положение, така че министерството да може да разработи социални политики".

Председателят на Комисията по отбрана ген, Михо Михов оцени бюджета в сектора като удовлетворителен. По думите му той поставя началото на модернизацията на Българската армия, но в социален аспект е породил много напрежение.

Трендафил Величков обясни, че АБВ застава зад исканията на протестиращите културни дейци и музейни работници. "За партия АБВ културната политика на България трябва да е целенасочена, а не да се дават пари толкова, колкото останат от бюджета. Като социално отговорна партия АБВ ще инициира няколко промени в бюджета", увери той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
LG

2015.11.23 | 13:39

1
Koito go e strah ot mechki da ne hodi v gorata

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини