Миков: Управляващите живеят в мъгла, хората са все по-бедни (видео)

  • 20 ноември 2015 11:30

  • 2377
  • 10
Миков: Управляващите живеят в мъгла, хората са все по-бедни (видео)
©

Случват се събития, които ще оставят дълбока диря в световната история. Причините се коренят в огромните неравенства и бедност, които завладяват света. Те рушат света и разединяват обществото, каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, който прочете декларация от името на левицата. Това са истинските проблеми – не магистрали и обществени поръчки, които се разпределят през няколко фирми, добави той.

Тази седмица правителството призна, че не се е справило с бюджета и поиска актуализация. Въпреки че управляващите взеха милиарди заеми и се хвалят със свръхсъбираемостта, хората са все по-бедни. Те усещат това, когато трябва да изпратят детето си на училище, когато отиват на лекар, по хладилника си. Но правителството явно не усеща това и заявява, че има стабилност. Тази стабилност е привидна и за нея плащаме висока цена, заяви Миков.

Днес дългът расте. Тази дългова спирала обрича страната ни на години без социален напредък. Страшното е, че бедността у нас се предава през поколенията. Защото идеологията на управляващите казва, че държава няма и всеки трябва да се оправя сам. Това отнема равния шанс, който трябва да бъде даден на всички. Разходите за образование намаляват, но се въвеждат и увеличават субсидиите за частните училища. Ние се обявяваме против ограничаване на достъпа до образование на хиляди деца. Алтернатива е да се субсидират общинските, а не частните училища, да не се вдига възрастта за пенсиониране. Днес активната социална политика и мерки са залог за бъдещето, а точно тях ги няма в новия бюджет. Грижата за хората изисква увеличение на ниските доходи. Това е истинската алтернатива и ние от БСП ще отстояваме това, подчерта лидерът на социалистите.

Финансова стабилност в държавата няма, но алтернатива на вашия бюджет има. Тази алтернатива се нарича справедливо преразпределение на приходите в бюджета. Това може да бъде постигнато чрез прогресивно данъчно облагане, каза Миков. Той посочи, че от БСП настояват за размразяване на социалните плащания.

Борбата с бедността да бъде изведена като основен приоритет на правителството. Това трябва да стане устойчива държавна политика, която да е обект на приемственост. Имаме рядък, но може би и последен шанс да разсеем мъглата, в която живеете. Алтернатива на цинизма е солидарността, алтернатива на лъжата е истината, а на дясното управление – лявото, каза още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2377 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Мохикана

2015.11.26 | 19:54

9
Герб само за пътища и магистрали говорят, поне наистина да ги строяха и то качествено, а те от материали пестят, пари брибират и пак без пътища ни държат, а освен това игладни ни оставят.

2015.11.26 | 19:54

10
Като плюеш някого кого - кажи си кого "любиш"?!?
пурко

2015.11.26 | 19:54

8
Г-н миков ,забийте си един фишек в дивия!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ЛУМПЕНИ сидерасти

2015.11.26 | 19:54

7
ЗАТВОР ЗА БОКЛУКА воленуглу
ЗАТВОР ЗА БОКЛУКА СТРАХЛИВ воленуглу ХАНЪМ

2015.11.26 | 19:54

6
НАЗДРАВЕ ПИЯНИЦО КОМУНИСТИЧЕСКА ПИЯНА
XXL

2015.11.26 | 19:54

5
НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ОТ КОНЕВРЪЗА БОКЛУК.КАКВО ВИ ДРЕМЕ ИЗОБЩО ЗА ХОРАТА!! НАЛИ ВИЕ СИ ПРАВИТЕ ДАЛАВЕРАТА ПОНЕ НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ

2015.11.26 | 19:53

4
Аве глупак недодялан - именно заради вашата партия Народа е на това дередже. Стойте си комунягите в кюшето и имате право само да скимтите - не да лаете....Станишев и Манолова избягаха - ти кога?
В е л и к и я

2015.11.23 | 21:32

3
Ами боклук , твойта крадлива и уродлива партия е виновна за това ....
Hi

2015.11.23 | 16:37

2
Морееееее, много добре си живеете ,всички!
калашник

2015.11.21 | 10:37

1
да другарю,опиянени от собствените си постижения/зер не се бастисва лесно една държава,и един народ/,и обвити в алкохолните пари на скъпо уиски,вие управляващите БЪЛГАРИЯ в последните 70 години се обрекохте да живеете в мъгла,не лоша при това,а народа кучета го яли.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини