Миков: СУ "Св. Климент Охридски" е част от духовната същност на България

  • 25 ноември 2015 10:25

  • 1028
  • 1
Миков: СУ "Св. Климент Охридски" е част от духовната същност на България
© Булфото

От името на парламентарната група на "БСП лява България" и от свое име председателят на НС на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно поздрави ректора на СУ "Св. Климент Охридски" по повод на патронния празник на университета, съобщиха от партията.

"С удовлетвореност отбелязваме, че в резултат на труда на уважаваната академична общност, на високите критерии в учебната и изследователска дейност, СУ "Св. Климент Охридски" за поредна година заема достойни позиции в най-авторитетните международни класации. Не по-малко важно е обаче мястото на Университета в сърцето на българина. Вярна на своя патрон, нашата Алма матер е част от духовната същност на България, извор на развитие и опора на националното достойнство", заявява Миков.

Той изразява убеденост, че университетът ще продължи да изпълнява тази своя мисия. "Ние ще продължим да Ви подкрепяме, за да има по-добри условия за наука, работа и развитие с цялата ни парламентарна дейност. За повече държавна подкрепа за наука, висше образование и научни изследвания. Уверен съм, че ще работим заедно за по-нататъшното развитие на науката и образованието у нас. Искам да споделя и надеждата си, че в дните на изпитания за човечеството и за Родината, вие ще бъдете мъдрият глас на свободата, разума и хуманизма", посочва още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фори

2015.11.25 | 12:32

1
Във време на духовно обезверяване и нищета е по-нужно от всякога, българското образование да възкръсне, да върне вярата и мощността си у хората, която изкуствено се убива и неглежира.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини