Юрий Асланов: Ако БСП продължи в същия дух, има опасност да изчезнем

  • 24 ноември 2015 19:28

  • 2007
  • 5
Юрий Асланов: Ако БСП продължи в същия дух, има опасност да изчезнем
©

Има една загриженост за състоянието на партията. Има тенденция за траен спад на доверие в БСП и отдалечаване от всички прослойки в обществото. Ние загубихме водещата си роля сред всички прослойки в обществото, дори и сред пенсионерите.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социологът Юрий Асланов, който е и член на Националния съвет на БСП. Целият този процес  не се случи изведнъж и вината не е само на сегашното ръководство. Трябва да направим сериозен анализ и да вземем спешни мерки, защото до няколко години ще се борим, за да влезем в парламента. Спешните действия трябва да включват привличането на нови и млади лица в партията, които да заемат ръководни позиции на всички нива. БСП трябва да се включи в реалния обществен и политически живот. В момента ние сме второстепенна сила. Наистина трябват спешни действия и мерки. Ние призоваваме за това, каза още Асланов.

Каузите на БСП са неразбираеми и за симпатизанти, и за тези, които гласуват за нас. Имаше огромни разминавания между думи и дела. Това отблъсна хиляди ляво мислещи хора. Партията се отдалечи от реалните проблеми на хората. С това си поведение лишаваме България от опозиция. Трябва да станем партия, която да се бори ясно за нуждите на хората. Сигурен съм, че Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно споделя част от тези идеи. Просто му липсва решителност да проведе необходимите реформи. Според мен има опасност БСП да изчезне напълно и тогава вината ще на това ръководство, категоричен беше социологът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2007 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.11.27 | 10:15

5
то се налага не е опасност

2015.11.27 | 10:15

4
ДОЛУ ГЕРБерастките ТИКВИ ! Престъпни изроди , които заедно с БСП и ДПС съсипаха всичко : армия , полиция , флот , авиация , гранични войски , промишленост , селско стопанство ! Натикаха българите в трайна мизерия ! Намалиха ги с 2 милиона ! БЪЛГАРИЯ е в най - голямата , смъртна опасност от 1876 година насам ! САМО АТАКА !!!

2015.11.27 | 10:14

3
БСП = свинар , ГЕРБ = ТИКВА ПРОСТА ! САМО АТАКА ! ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН !

2015.11.25 | 07:18

2
Кой съсипа държавата и хората ! Кой изгони 2 млн . българи зад граница ? Тези , които я управляваха 25 г . ! ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС , НДСВ , Реф. блок , заедно с президентите Желев , Стоянов , Първаноглу и Пастирката ! Единственият шанс за спасение е смяната на пагубния курс чрезАТАКА и СИДЕРОВ ! Другото е гибел !

2015.11.25 | 07:18

1
Каузите на БСП!. Че откога БСП има кауза? Кака Марийка да има кауза? Магаре и Космос.

Добави коментар

Водещи новини