БСП поиска намаляване на възнагражденията на общинските съветници в Перник

  • 19 ноември 2015 08:51

  • 1608
  • 0
БСП поиска намаляване на възнагражденията на общинските съветници в Перник
© Булфото

Общинските съветници от БСП са внесли докладна записка до председателя на Общинския съвет в Перник с предложение за намаляване възнагражденията на общинските съветници. Социалистите настояват заплатите на пернишките законодатели да не надхвърлят минималната за страната, която в момента е 380 лв, а възнаграждението на председателя на Общинския съвет да не надвишава две минимални работни заплати.

Инициативата на съветниците от БСП за ограничаване разходите по организацията на дейността на Общинския съвет е свързана с тежкото финансово състояние на община Перник. Затова новият Общински съвет трябва да промени Правилника за организацията и дейността си, като заложи и конкретно решение за определяне размера на възнагражденията на председателя на местния законодателен орган и на съветниците, е становището на социалистите, информира БТА.

На първата сесия, по време на конституирането на Общинския съвет, групата на левицата предложи заместник- председателите да не взимат никакво възнаграждение, като получават определеното им като съветници.

С поредица свои решения предишният Общински съвет прие да бъде увеличено възнаграждението на кмета на общината, с което автоматично в пъти се повишиха и заплатите на председателя на Общински съвет, на заместник- председателите и общинските съветници, декларират от БСП.

Последвайте канала на

1608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини