Станишев в Брюксел: ЕС трябва да търси сближаване с Русия пред общата заплаха

  • 18 ноември 2015 14:39

  • 1165
  • 3
Станишев в Брюксел: ЕС трябва да търси сближаване с Русия пред общата заплаха
©

„Днес Европа и Русия са изправени пред обща заплаха – тероризма, и това е повод да преразгледаме нашите отношения с Москва и да ги подобрим.“ Така започна изказването си президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пред високопоставени европейски и руски представители по време на конференция, организирана от парламентарната група на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Според него атаките в Париж и взривяването на руския самолет над Египет са показали, че терористите не правят разлика между Изток и Запад.

„Не виждам смисъл да я правят и политиците в Москва и в Брюксел“, заяви Станишев на конференцията за Европейските отношения Изток – Запад по повод на 40-годишнината от създаването на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Русия, страните от ЕС, САЩ и Канада за членове на организацията от самото й създаване, известно като споразумението от Хелзинки през 1975 година.

„ЕС трябва да търси засилване на взаимодействието с Русия, за да можем заедно да реагираме на общите заплахи. Ако Брюксел започне да признава важноста и значението на Русия, това ще допринесе за стабилността на целия континент“, подчерта лидерът на ПЕС.

Председателят на групата на социалистите и демократите Джани Питела и заместник-председателят Кнут Флекенщайн направиха изказвания в същата посока, като конференцията излезе с предложение за организиране на форум ЕС – Русия на най-високо ниво следващата година, както и за постъпки по облекчаване на визовия режим за руски граждани.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1165 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.19 | 09:11

3
Завий се ще настинеш,чувал съм,че в лудницата нямате парно.

2015.11.19 | 09:11

2
Абе прехвърлете България към РУСИЯ и да се оправят нещата ! ТИКВАТА и Пастирката в пандиза , АТАКА с 99 % печели изборите , ВОЛЕН ПРЕМИЕР и газта без проблем ! Строим си Белене и пуск на Козлодуй ! КЕФ !

2015.11.18 | 21:22

1
За теб се отнася,Ленин.

Добави коментар

Водещи новини