До март се очаква да има готов проект и избрано ново трасе на участъка Русе - Велико Търново

  • 06 ноември 2015 15:40

  • 2223
  • 2
До март се очаква да има готов проект и избрано ново трасе на участъка Русе - Велико Търново
© Булфото

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена каза по време на парламентарния контрол, че до март се очаква да има готов идеен проект и избрано най-добро ново трасе на участъка Русе - Велико Търново.

Министърът изтъкна като приоритетно проектирането и строителството на ново трасе на участъка Русе - Велико Търново със специален фокус - Бяла - участък от пътя, който е натоварен и с най-много жертви при катастрофи. Това е причината да мислим за кардинално ново решение, включително и ново трасе, допълни министър Павлова.

Тя информира, че е избран изпълнител, който да направи проектирането на ново трасе в магистрален габарит от промишлена зона до Русе до връзката не само с Велико Търново с "Прохода на републиката" и връзката към Габрово - основно направление, по което минава голяма част от тежкотоварния трафик.

Сключеният договор предвижда два етапа, като на първия - идейно проектиране, ще бъдат разгледани три варианта на трасе. Проектантите работят и най-късно до март ще има готово идейно проектиране, анализ на вариантите и избрано най-добро трасе, каза министърът. Следващата стъпка е процедура за оценка на въздействието върху околната среда за избраното трасе, одобрение на парцеларния план, отчуждения и начало на строителни дейности.

Идеята е минимум на три лота на бъде разделен участъкът, за да се отдели лотът на Бяла и с него приоритетно да започне строителство и да бъде изведен трафикът от този критичен пункт, каза министърът.

Дължината на обекта е 118 - 120 километра, а индикативната стойност е над 420 млн. евро.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.11 | 21:53

2
пак ли? така е всяка година да има проект и после едно голямо НИЩО.

2015.11.11 | 21:53

1
Голямо хвалене .Няма що !! Това което построи Т.ЖИВКОВ вие не можете само да го боядисате!!

Добави коментар

Водещи новини