Борисов се срещна с шефа на най-голямата китайска компания

  • 28 октомври 2015 15:48

  • 2268
  • 0
Борисов се срещна с шефа на най-голямата китайска компания
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с г-н Ю Шъчун, изпълнителен директор на най-голямата частна китайска компания „Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“.

Г-н Ю Шъчун връчи на премиера Борисов писмо за официални намерения за инвестиции в България. По време на разговорите китайският гост информира министър-председателя, че представляваната от него компания е избрала България за изграждането на своя централа за инвестициите в страните от Европейския съюз. „Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“ възнамерява да създаде в страната ни център за обучение, иновации и инвестиции.

Премиерът Борисов и Ю Шъчун обсъдиха възможностите за улесняване на реализирането на съвместни проекти между България и Китай, което ще благоприятства развитието на отношенията между двете страни.

В срещата участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и народният представител Гроздан Караджов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини