Явор Нотев: Поправката Сидеров нарушава правилника на НС и Конституцията (видео)

  • 28 октомври 2015 09:43

  • 2231
  • 2
Явор Нотев: Поправката Сидеров нарушава правилника на НС и Конституцията (видео)
© Булфото

Предложеното решение за снемане на имунитет на народни представители, включва точки за образуване на наказателно производство срещу г-н Сидеров и г-н Чуколов. По Конституция легитимност имаме само по т. 2. 14-дневният срок за това искане е изтекъл и депутатите не са се отказали доброволно от имунитета си. Освен това наказателното производство се води срещу неизвестно лице с имунитет, а това е нарушаване на закона. Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от "Атака" Явор Нотев.

"Задържането като мярка за неотклонение не може да се разглежда отделно от задържането под стража. Тези специафични юридически проблеми трябва да се разгледат предварително в правна комисия. Предложение по принцип да се образуват наказателни производства без да се индивидуализират е недопустимо", смята той.

Трябва да разграничим текстовете от правилника на НС и Конституцията. Г-н Сидеров вече се отказа от своя депутатски имунитет по предишно дело. Няма как да се откажем от правилата, допълни Нотев.

От своя страна той посочи, че депутатите са хипотеза, която ни забранява да изпреварваме решенията. "Предлагаме да се оставят без разглеждане точките 1, 3 и 4, защото са в нарушение на правилника на НС и Конституцията".

Цачева поиска реплика. "Категорично възразявам срещу внушението ви, че са нарушени разпоредби на правилника или права на народни представители. Тя припомни, че е имало подобни казуси и в предишни НС. Разпоредбата на нашия правилник по повод 14-дневния срок се отнася до забрана в пленарна зала да се гласува забрана за допускане до зала.Една комисия може и е длъжна да се произнесе по всяко конкретно искане. Това което ни предлагате е допълнително затрудняване на работата на депутатите и допълнително падане на авторитета на НС".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2231 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.01 | 20:28

2
Стига лиза задника на този малоумник.
даааааааааааааа

2015.11.01 | 20:28

1
Шубето голям СТРАХ!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини