Жаблянов: Имунитетът гарантира парламентарния характер на републиката

  • 28 октомври 2015 08:20

  • 2347
  • 3
Жаблянов: Имунитетът гарантира парламентарния характер на републиката
©

Днес БСП няма да подкрепи ограничаването на депутатския имунитет, каза Валери Жаблянов от БСП в ефира на БТВ. "Няма частичен имунитет, той гарантира парламентарният характер на републиката и не дава на изпълнителната власт да извършва произвол към представителите на народа".

Жаблянов смята, че след като управляващите искат такава промяна, то се готви промяна на политическия режим в държавата. "Няма безнаказаност на депутатите. Има редица случаи на свален имунитет, заведени дела - Бисеров е последният случай. Има си процедура", каза депутатът от левицата.

Жаблянов поиска оставка на ръководството на МВР, защото не се е справило със ситуацията в неделя в НАТФИЗ. "Трябваше да задържат Сидеров вечерта. Целта на театралната му постановка беше да се отклони вниманието от проблемите в изборите", каза още депутатът.

Според Данаил Кирилов от ГЕРБ, МВР са се справили добре, изправени пред специфичен казус. "Те намериха законосъобразният баланс, но това се случи за сметка на цирка", каза народният представител.

Според председателя на правната комисия в конкретния случай е нямало начин да бъде задържан Сидеров, защото за тежко хулигантво максималното наказание е до 5 години затвор, а лице с депутатски имунитет може да се арестува, ако е и извършило престъпление със санкция над 5 години затвор.

Иван Иванов от "Реформаторския блок" пък обяви, че имунитетът на Сидеров може да се свали и експресно, а не първа да се прави комисия, ако се промени правилника. Случят е социалнозначим.

Видимо ядосан Валери Жаблянов призова Антон Хекимян да си подаде оставката, защото нищо не разбирал от право и въвеждал в заблуждение аудиторията. От своя страна водещият го упрекна, че се е наговорил със Сидеров и е дошъл за вендета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2347 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мииии

2015.10.29 | 14:17

3
Накратко,ЧЕРВЕНА С-Г-А-Н!!!
Джани

2015.10.29 | 14:17

2
Всичко покрай Волен Сидеров е един голям спектакъл, чието продължение откланя вниманието от купуването на гласове, което се извършва масово от Герб!
путев

2015.10.28 | 19:16

1
това е краят ви боклуцииииии

Добави коментар

Водещи новини