Теменужка Петкова: Стабилизираме сектор енергетика

  • 19 октомври 2015 18:55

  • 1557
  • 2
Теменужка Петкова: Стабилизираме сектор енергетика
©

Каква ще бъде цената на електрическата енергия сега зависи от КЕВР. Съвсем скоро обаче, в началото на 2016 година, след либерализирането на енергийния пазар, цената на тока ще се определя от търсенето и предлагането, което е най-обективният критерий.

Това заяви по БНТ Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по – министър на енергетиката.

По думите й хората ще имат възможност да избират доставчика на електрическа енергия, които пък ще имат възможност да се конкурират.

България е една от последните страни в ЕС която не е либерализирала напълно своя електроенергиен пазар, заяви министър Петкова. Тя заяви, че една от основните цели на правителството е в края на мандата да се отърсят от негативната оценка на обществото и олицетворяването на енергетиката и корупцията.

Това е секторът, който касае всеки един от нас, цялата икономика е свързана с този сектор. Нямаме друг вариант освен да стабилизираме сектора. Имаме волята и извършваме реални стъпки към това да бъдат прекратени течовете в системата, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Пътят, по който правителството върви в сектор енергетика, е правилният път, убедена е тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1557 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.20 | 14:59

2
КОГА ЩЕ РАЗТРОГНЕТЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА МАРИЦА 1 И 3??? МАМКА ВИ ПРОКЛЕТА!!! СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВАШЕТО ВРЕМЕ!!!

2015.10.20 | 00:38

1
А срамните договори в енергетиката ??? ТИКВАТА си призна за предателството ! Махайте се и в пандиза ! Това заслужавате !

Добави коментар

Водещи новини