БСП дава Бойко Борисов на прокурор заради WikiLeaks

  • 26 май 2011 11:44

  • 4718
  • 4
БСП дава Бойко Борисов на прокурор заради WikiLeaks
©

Ако прокуратурата не се самосезира, БСП е готова да поиска проверка за миналото на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и за сегашните му зависимости. Това заяви пред  "Дневник" депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев. Повод за коментара му са изнесените от WikiLeaks грами от посланик Джон Байърли за Борисов.

Този доклад е достатъчен повод прокуратурата да направи сериозни проверки, защото в него се говори за различни форми на, меко казано, не съвсем законна търговия, каза Кутев. Според него, ако тези данни са верни, Борисов не само не може да бъде премиер, но не може и да е на свобода. Той съобщи, че води разговори с юристите в БСП, за да формулират конкретните искания за проверка от прокуратурата – дали за контрабанда, за зависимостта от "Лукойл", за разпространението на метамфетамини.

Още 2001 – 2006 г. се говори и писа по тези теми, знае се, че Борисов е израснал с Пашата (Румен Николов–Пашата - бел. ред.), знае се, че е е близък с Валентин Златев - нищо ново от това, коментира депутат. В ГЕРБ коментираха, че от доклада на Байърли ясно се вижда, че в САЩ са знаели за тези връзки още от 2006 г. и въпреки това подкрепят Борисов. Депутати от управляващата партия заявиха, че не вярват на част от тези информациите, например за разпространението на метамфетамините. Припомниха, че такива слухове не се пускат за пръв път, но това са само непотвърдени и неофициални твърдения. В ГЕРБ не мислят обаче, че грамата сега се вади случайно. Смятат, че това е свързано с предстоящите избори, и целта е "изтърканите слухове този път да вържат декиш".

 

Последвайте канала на

4718 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
evgeni

2015.05.15 | 16:05

4
--- Прикрепено писмо ("TOZI i ONZI") ---- Подател: evgeni slavkov До: daizchistim@btv.bg Относно: "TOZI i ONZI" Дата: Сряда, 2011, Август 17 23:49:09 EEST Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
БСП

2015.05.15 | 16:05

3
О, достолепни, Генерале, поведи ни!...
Киро

2015.05.15 | 16:05

2
В ГЕРБ не мислят обаче, че грамата сега се вади случайно. Смятат, че това е свързано с предстоящите избори, и целта е "изтърканите слухове този път да вържат декиш". Мдааааа,цялото Уики се е впрегнало да очерня супер чистия Бойко :))))
ivan

2015.05.15 | 16:05

1
oh oh oh oh

Добави коментар

Водещи новини