Мартин Димитров: Взели сме около 200 млн. лева заем от Газпром

  • 25 септември 2015 17:41

  • 2739
  • 1
Мартин Димитров: Взели сме около 200 млн. лева заем от Газпром
© Булфото/Архив

Държавата е взела 200 млн. лева са заем от Газпром и са дадени пак на тази компания. Заемът е взет заради уж спрения проект „Южен поток“, алармира депутатът от РБ Мартин Димитров в ефира на бТВ.

Битката с енергийната мафия може да бъде успешна, заради такива хора като нас, похвали се Димитров. Ние сме с четвъртата най-висока цена на дизела в Европа. Нашата цена е с 15 стотинки над средната, нещо не е наред, конкуренцията е нарушена, категоричен е реформаторът.

Трябва да защитаваме конкуренцията, време е за нова КЗК, каза Димитров. Другата седмица ще знаем дали една фирма е концесионер на акцизните складове в България. Държавата трябва да обособи складове, които да се борят за премахването на ограниченията за вноса. Искаме повече хора и фирми да внасят гориво, за да паднат цените, смята реформаторът.

Има международно разследване по случая КТБ. Искаме да видим списъка на замесените лица и той да стане публичен, защото там може да има лица, които участват в управлението на държавата, каза Димитров.

Последвайте канала на

2739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Къро

2015.09.27 | 12:30

1
Прав си Марто! Тия 200-млн. , са от КТБ! Там е заровено магарето ...кво се чудиш??!

Добави коментар

Водещи новини