Иванов: Не е време за черни сценарии по повод промените в Конституцията

  • 25 септември 2015 09:40

  • 1224
  • 2
Иванов: Не е време за черни сценарии по повод промените в Конституцията
© Булфото

Не е време за черни сценарии по повод на промените в Конституцията. Мина важен етап, но има още много работа.

Това коментира пред БНР министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Чакаме Венецианската комисия да даде своето становище. Сесията ще бъде на 23 октомври. Тогава ще се приеме това становище. Но те поеха ангажимент в по-ранен срок да имат неофициално становище, допълни министърът.

Надявам се, че докато стигнем до второ четене, ще видим осъзнаване, че трябва политическата класа да вземе решение как ще изглеждат нещата, на мнение е той.

"В един такъв процес трябва да се чуят най-различни реплики, за да върви колата напред. Всичко клони към жълтата част на спектъра в новините, такъв е медийният пейзаж. Смятам да проведа консултации с политическите сили, за да видим мисленето в каква посока се насочва. Имаше индикации за допълване на конституционния пакет, от друга страна, има съпротива срещу разширяването на този пакет", заяви Иванов.

По думите му постигането на компромис за явното гласуване във Висшия съдебен съвет между първото и второто четене на конституционните промени няма да е изненада, но подчерта, че няма промяна, която да даде мълниеносен резултат.
"Сега е добър момент докладът да констатира една важна стъпка напред, макар и по един доста дълъг път, изтъкна Иванов.
 

Последвайте канала на

1224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.25 | 19:27

2
Иванов .вече година сте в управлението и няма никакви видими резултати в никоя система на държавата .Незнам ,какво допринася участието ви във властта ,но ДПС е основния фактор в управлението.Незнам защо ви е участието само заради самата власт .Отвращавате избирателите на РБ заради безсилието и никаквата ви роля във властта .ББ колко пъти ви каза ,че не сте фактор , а вие се стисткате ,само да сте във властта пак ББ и ДПС каквото каже
САНЯ

2015.09.25 | 16:58

1
Мога ли да попитам - аз те избирам даваш отчет за свършената работа и да бъдеш НЕЗАВИСИМ това е реформата в съдебната влас

Добави коментар

Водещи новини