Шефът на БЧК: Опит за преразпределение на света причини бежанската криза

  • 24 септември 2015 18:03

  • 3331
  • 3
Шефът на БЧК: Опит за преразпределение на света причини бежанската криза
©

Съществува възможността към Европа да тръгнат милиони мигранти от Сирия, но дали ще минат през България е друг въпрос. Трябва обаче да се готвим за такава лавина. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.

Бежанската криза е следствие, въпросът е да потърсим причината. Ако не я намерим, тази тъжна ситуация ще продължи. По думите на Григоров причината за бежанската криза се корени в това, че "някои хора се опитват да преразпределят света, а цената трябва да платят нормалните хора, всички ние".

Той заяви, че българският народ не е ксенофобски настроен, но припомни, че голяма част от сънародниците ни живеят изключително тежко и се чувстват бежанци в собствената си страна, което понякога води до антимигрантски настроения. По думите му БЧК е в готовност да помогне на бежанците у нас.

В коментар за това може ли България да се превърне в "гореща точка" за бежанци, Григоров посочи, че в страната ни вече има шест такива. Това са места, където мигрантите намират убежище и всички ние помагаме, коментира той и призова темата да не се политизира.

Въпросът с бежанците няма да се реши с огради, но изградената ограда по границата с Турция спира нарушителите, каза още Христо Григоров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3331 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.09.25 | 21:09

2
САЩ са лайнобъркачката ! Те не искат да преразпределят света , а го искат ЦЕЛИЯ !

2015.09.25 | 21:09

3
Путин трябва да активира вулканът Йелоустоун , така унищожението на САЩ ще ни излезе безплатно
живота е реален

2015.09.25 | 16:35

1
ОЩЕ ЕДИН УМЕН ЧОВЕК ГО КАЗА.Но бойко и останалите политици ще ви кажат че сте збъркали.

Добави коментар

Водещи новини