Валери Симеонов за "горещата точка: Не знаем за какво става въпрос, преливаме от пусто в празно

  • 24 септември 2015 15:14

  • 3133
  • 15
Валери Симеонов за "горещата точка: Не знаем за какво става въпрос, преливаме от пусто в празно
© Булфото

Депутати от различните парламентарни групи коментираха пред журналисти в Народното събрание възможността на територията на България да бъде създаден приемен център за мигранти.

Борис Станимиров от РБ посочи, че българските представители са отишли в Брюксел с много ясна програма. Цел "номер едно" е да излезем от Дъблинския регламент, който би могъл да ни наводни с хора, и цел "номер две" е да осигурим солидарно отношение на целия ЕС, каза Станимиров. Според него механизмът за това нещо се нарича "гореща точка". Той посочи, че все пак ще изчака и официалната позиция на министър-председателя. Станимиров коментира, че голяма част от тези хора се опитват да избегнат "горещата точка", защото ги поставя в позиция някой друг да решава къде да бъдат заселени, а те искат да стигнат в Германия.

Председателят на ПГ на ПФ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 заяви, че не може да коментира "някакъв буквален превод". Никой не си е направил труда да изясни за какво става въпрос и ние трябва да коментираме и да преливаме от пусто в празно, каза Симеонов.

Атанас Мерджанов от БСП посочи, че за пореден път ставаме свидетели как горещите и важните новини за България, ги научаваме от Брюксел, без това да е споделена позиция на българското правителство. "Горещата точка" може да е нещо уместно, може да е нещо важно за България, но за това трябваше да бъде проведена достатъчно сериозна дискусия с експертите и, подчертавам, с всички политически сили, каза Мерджанов. Той допълни, че такава дискусия е трябвало да се състои на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Преди да говорим за "горещи точки", трябва да имаме достатъчно надеждна и обективна информация от службите за сигурност", допълни социалистът.

Според Янко Янков от ДПС е възможно да има някакво разминаване между това, което е казал премиерът, и това, което е разбрала Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Може би при превода има някакво недоразумение, нашият премиер е абсолютно наясно със ситуацията с бежанците, с възможностите на България, с натиска, който се оказва върху страната ни, уточни Янков. Според него България няма реален капацитет да бъде такъв разпределителен център, пише БТА.

Магдалена Ташева от "Атака" посочи, че според нея България сама е предложила. Тя смята, че Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се не лъже. Според нея планът е готвен отдавна. Ташева напомни, че министър Румяна Бъчварова наскоро е говорила за шест бежански центъра на територията на България. Квотите, които Меркел и "нейните лейтенанти" са измислили, са абсолютно незаконни, каза народният представител. Тя приветства решението на Словакия да съди Брюксел за подобен диктат. Приветствам и позицията на унгарското правителство и лично на Виктор Орбан, който се оказва че е "единственият истински настоящ лидер в Европа", каза още Ташева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3133 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
а стига бе!

2015.09.30 | 13:27

15
Тоя "националист" в кавички добре, че му отраднаха името на партията! За едната власт и той и Каракачанов заприличаха на Волен ефенди другия виден български "националист". Как в другите държави НАЦИОНАЛИСТИТЕ са истински,а в българия винаги са сребролюбци. ТЕ ти Волен Ефенди те ти бившия му приятел от снимката.

2015.09.30 | 13:27

14
Той не знае горкия за какво става на въпрос и какви каши е омесил Бойко.

2015.09.25 | 11:37

12
истински патриот, за разлика от пишман патриота Сдиеров!

2015.09.25 | 11:37

13
Вземи си го къщи тоя "патриот",па с него си взми и Тиквата и Доган,да си се любите и да се обарвате по "горещите точки",може и "бежанци" да включите.
Франц

2015.09.25 | 11:37

11
здравей те обикновенни хора и подли лицемерни политици това за гетото на европа не го решава никой в българия , някой задавал ли си е въпроса за какво и беше на европа да ни вкарва в тоз европеиски съюз този оглозган кокъл от политици и от бандити наречена даржава че то е решено преди вие да се родите че българиа ще стане гетото на еуропа за да могат. тези болни еуропеици да си живеят както си изкат а ние. да страда ме . нямам нищо против

2015.09.25 | 11:37

10
Гореща точка означава нажежен винкел!

2015.09.25 | 11:37

9
Менте националист внос от Китай!
Българин

2015.09.25 | 11:37

8
Не разбрахтели до като тази държава не рухне до края няма оправяне за пари ще продадат целия народ за роби в този евросъюз..

2015.09.25 | 11:37

7
Отново само ТАШЕВА е адекватна ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !
УЧИТЕЛ

2015.09.25 | 11:36

6
ТОЧНО ПРАВИЛНО СИ КАЗА АНГЕЛА МЕРКЕЛ.ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПОИСКАЛА СЪЩО КАТО ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЦЕНТЪР.ВСИЧКО Е ЗАРАДИ МНОГОТО ПАРИ ОТ ЕС.А НАРОДА НИКОЙ НЕ ГО ПИТА ИСКА ЛИ ИЛИ НЕ.

2015.09.25 | 11:36

5
Големия партиот Валери Симионов Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа!

Добави коментар

Водещи новини