Борисов отговори на писмото на Давутоглу за Сирия

  • 23 септември 2015 21:15

  • 4661
  • 7
Борисов отговори на писмото на Давутоглу за Сирия
©

Споделям виждането, че създаването на оптимални условия, които биха спомогнали за справяне с бежанската криза и биха позволили завръщане на имигрантите в Сирия след урегулирането на политическата ситуация там, не биха могли да бъдат реализирани без прилагане на всеобхватен подход на ЕС в тясно сътрудничество с Турция и заслужават засилено внимание и анализ.

Това посочва министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в писмо до турския си колега Ахмет Давутоглу като отговор на призива на ръководителя на турското правителство към всички лидери на държавите-членки на ЕС за полагане на общи усилия за справяне с миграционната вълна. Това съобщиха от пресслужбата на МС.

Ето пълния текст на писмото:

"Уважаеми г-н Министър-председател,

Във вашето писмо от 23 септември т.г. Вие поставяте въпроси от изключителна важност както за Турция, така и за България, за Европейския съюз и за международната общност. Позволете ми да изразя високата си оценка за усилията, които Турция полага за справяне с огромната бежанска вълна, както и да Ви благодаря за доброто ни сътрудничеството с Република Турция при посрещане на миграционния поток и свързаните с него рискове за сигурността, включително сътрудничеството по управление на границата. Вашето писмо е поредна конструктивна и отговорна стъпка насочена към засилване на сътрудничеството ни на високо равнище по тази особено актуална и важна за всички ни тема.

Разбираме необходимостта от координиране на усилията с турската страна в духа на добросъседските, съюзнически в НАТО и приятелски двустранни отношения, за преодоляване на миграционната вълна. Споделяме разбирането за необходимост от значително увеличаване на финансирането за Турция, което да подпомогне усилията на Анкара. България се ангажира да поставя въпроса във формат ЕС. Благодаря Ви за поканата за участието в Глобалния форум по миграция и развитие, предвиден да се състои на 15-16 октомври в Истанбул. С оглед на съвпадението на датите за провеждането му с редовното заседание на Европейския съвет, България ще осигури участие на възможно най-високо ниво в тази важна инициатива. Споделям виждането, че създаването на оптимални условия, които биха спомогнали за справяне с бежанската криза и биха позволили завръщане на имигрантите в Сирия след урегулирането на политическата ситуация там, не биха могли да бъдат реализирани без прилагане на всеобхватен подход на ЕС в тясно сътрудничество с Турция и заслужават засилено внимание и анализ.

Приемете, г-н Министър-председател, моите лични най-топли поздравления за светлия празник Курбан Байрям", се казва в писмото на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г до Ахмет Давутоглу.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4661 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
turciq

2015.09.25 | 04:43

7
4estit KURBAN BAYRAM na vsi4kite muslumani po sveta :* Badete jivi i zdravi :* :* :*
жалка пародия на турски сериал

2015.09.24 | 20:10

5
еди педал ислямист пише на продажна курва писмо.

2015.09.24 | 20:10

6
ЕДНА К.У.Р.В.А

2015.09.24 | 20:10

4
Недей да се кланяш на този, който на сила ги тика към Европа!Да си оправи автономията с кюрдите и тогава ще спрат изселванията.
РУБЛАДЖИЙСКИ КРЕТЕН

2015.09.24 | 20:10

3
Няма нужда от писма ! Хаховците имат опит от сараите и коалиционния си партньор ДПС , да заминават за Турция и на място да решават как ще " помогнат " за бежанския проблем !!

2015.09.24 | 20:09

2
ХАМПИИИИИИ -- РУБЛАДЖИЙСКА КУРВООООООООООООООО !
ГЕНЕРАЛА ЕВА перхедрола воленуглу хихихихихихихихи

2015.09.24 | 20:09

1
воленееееееее ЕВА ЛИ ТА ПАК ГЕНЕРАЛА хихихихихихихихихи

Добави коментар

Водещи новини