Борисов: С турския премиер мислим за създаване на зона за сигурност в Сирия (снимки)

  • 23 септември 2015 18:28

  • 4402
  • 83
Борисов: С турския премиер мислим за създаване на зона за сигурност в Сирия (снимки)
© ГЕРБ

България подкрепя идеята в Сирия да бъде създадена зона за сигурност, както и да бъдат свикани преговори между ЕС, САЩ и Русия. "Колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава. Готови сме да се справим, но проблемът е много по-дълбок. Това са много милиони емигранти". Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди заседанието на върха на ЕНП, цитиран от БТА. 

От думите му става ясно, че натискът върху границата ще стане огромен. "Имам писмо от премиера на Турция, защото през последните дни работихме доста заедно и разбрах, че и те вече изнемогват с милионите бежанци на тяхна територия. От друга страна времето се разваля и тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и останалите държави”, заяви Борисов. 

„С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, където хората веднъж да са близо до родните си места и второ, каквото трябва да им се помага, да им се помага там. Разбира се, конфликтът трябва да се прекрати час по-скоро”, категоричен е премиерът. Премиерът определи отношението на турската страна към мигрантите като изключително хуманно и европейско, и отбеляза, че Анкара досега е отделила за тази цел милиарди долари. По неговите думи за турската страна е все по-трудно да удържа мигрантите, които няма къде да се върнат и трябва да влязат в България, за да отидат някъде.

Той уточни, че се търси едно голямо решение. „На 14-15 октомври турският премиер прави едно мероприятие в Истанбул и ще намеря начин да отида, най-вероятно деня преди европейския съвет. Не вярвам да се стигне до глобяване, защото харчим толкова пари, ресурси, заграждения, армия, гранична полиция, командироваме полицаи от цялата страна”, увери Борисов. По думите му, условията на бежанците не са от тези, които най-много им се иска, но има и хиляди български граждани, които живеят в не по-добри условия. „Имаме много стотин, хиляди роми, за които полагаме грижи и милиарди от социалните фондове ни отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България”, изтъкна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той съобщи, че днес ще предложи на своите колеги да бъде свикана незабавно среща между САЩ, Русия и ЕС, на която глобално да бъде решен въпросът с източниците на сегашните напрежения. Според него зоната за сигурност в Сирия трябва да бъде изградена без отлагане, за да може хората, останали без подслон в Европа, да имат лагери и човешки условия с финансите, които ЕС харчи и в момента, за да имат временни условия за живот, а след това да се върнат у дома си.

Борисов каза в отговор на въпрос, свързан с възможността за военна намеса в Сирия, че не е съгласен, че е задължително решаването на проблемите с военна операция. Военна операция ще има срещу тези, които не разбират от добро, поясни той. Виждате, арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари да правим джамии в Европа - струва ми се малко подигравателно, коментара Борисов.

По повод трите наказателни процедури, заведени от Европейската комисия срещу нашата страна по въпроси, свързани с миграционното законодателство, той изрази очакването да не се стига до налагането на глоби. Условията за прием на бежанци у нас по неговите думи не са такива, каквито бихме искали, но същевременно има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия. Имаме стотици хиляди роми, за които полагаме огромни грижи, милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България, добави министър-председателят.

Накрая Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г благодари за подкрепата на предложението за конституционни промени. "Искам да благодаря на ръководителите на всички парламентарни групи, включително и на опозицията, и на тези, които мислят по различен начин, но символично подкрепиха промените. Сто осемдесет и четири гласа в този парламент от толкова много политически партии - мисля, че е голям успех на министъра на правосъдието, който положи огромни усилия като мотор на всичко това, и на правителството, което стоеше през цялото време зад него", допълни той.

По думите му получена от различните парламентарни групи подкрепа е повече от очакваната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4402 83

Свързани новини

Коментари 83

Добави коментар
злати от черните пътища на европая

2015.09.26 | 20:46

83
що не земеш да мислиш с Орбан и с Путин бе Тиквоч
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.26 | 20:45

82
За 25 години Волен Сидеров смени професия, партия, политически убеждения, геополитическа ориент.ация, футболен отбор, жена, любов.............Аз имам големи съмнения и за пола?
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.26 | 20:45

81
САМО ФАКТИ ! Волен Сидеров като главен редактор на вестник Демокрация : “Съветската армия е страж на мира” - тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “леген.дарната Червена армия”. Не знам друга страна да е възпявала така ок.уп.ат.oра си и да му е издигала ме.га.ло.ма.нс.ки паметници, по-високи от ТВ кула. България го е правила. Гнусотата на голямата демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”. САМО ФАКТИ!
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.26 | 20:45

80
Стигнах до извода, че българите сме изключително прост и нагъл народ. Защо не ни броят в Европа? Европейците са го разбрали преди нас.Да искаш да плуваш в мизерия, когато някой ти предлага да извади поне главата ти над лайната? Да забравиш какво е било допреди 5 месеца? Да забравиш, че лакеите на петата колона са искали (и почти успяха) да те сложат в краката на джуджето с имперски мераци? Да забравиш 11 млрд. дълг, за който могат да направят отчет само за един? Да забравиш тройния шлем? Да забравиш полицейското беззаконие срещу мирните протестиращи? Да забравиш командированите на границата мизерстващи? Да забравиш откраднатото? Да забравиш, че искаха да ти затворят устата с нови закони? Да забравиш удавените от миналата година? Да забравиш пееФ? Да забравиш белия автобус? ... Ми, щом си забравил всичко това, и като идиот обвиняваш тези, които искат поне нещо малко да направят за теб, значи не заслужаваш никакво уважение! Жалко. българино. САМО ФАКТИ!
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.24 | 15:12

79
От Атака сме добри, от ми.нети устата ни гори. Ние сме руски подлоги, и всичките сме дроги. Пу.ткин в рубли ще ни плаща, и хуя гордо ни поклаща. Волен искаше по пет, ама Пу.ткин за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря, и веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз, щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни, иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири, на Варадеро да се вири.

2015.09.24 | 15:12

78
SAMO GERB !BRAVO BOIKO.Samo ti mojesh da izkarash stranata Ni ot kalta , v koqto Ni nabutaxa komunqgite,DPS i Ataka.

2015.09.24 | 15:12

77
ТИКВОЧА пак сенагъзи на турците ! Долу тоя педерастин ! Не му омръзна на бандита герБерастки дагойбат ! САМО СИДЕРОВ !
Тиква

2015.09.24 | 15:12

76
Пред Бориссов -както са го написали- това което е сложено баклава или тиквеник ли е? И защо фотографите не го снимат, да не са го объркали с охраната?
Червен малоумник

2015.09.24 | 15:12

75
ЧЕРВЕНИ АНАЛНО - ЗАЧЕНАТИ ОТ РЯЗАН ДОНОР ПЕДАЛЧЕТА -- ЗА КОЙ ПУТИН БЪЛНУВАТЕ ?? ЗА ОРТАКА НА ЕРДОГАН ЛИ ?? И ТОЗИ СМЕШНИК ЩЕ СПАСИ ПРАВОСЛАВИЕТО , КАТО СТРОИ И ОТКРИВА НОВИ ДЖАМИИ ?? НАРЕЧИ ГО " БРАТУШКА " И ПОВЕЧЕ НЕ ГО ПСУВАЙ !
БОЛШЕВИШКИ ДЕГЕНЕРАТ

2015.09.24 | 15:11

74
А ТАКАААААААА --- ТЪЖНО ИЗСКИМТЯ ХАМПИТО И СЛАДКО НАЛАПА РЯЗАНИЯ БОЗДУГАН , ПОДСИГУРЕН ОТ МОСКВА !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини