Йоханес Хан: На места в Европа се издига нова "желязна завеса"

  • 17 септември 2015 14:47

  • 1839
  • 3
Йоханес Хан: На места в Европа се издига нова "желязна завеса"
© Getty Images/Guliver

Сериозно съм загрижен, че невидима нова "желязна завеса" се издига на места в Европа. Това заяви на пресконференция еврокомисарят по политиката на съседство Йоханес Хан.

Европейските политици трябва да бъдат наясно с последиците от решенията, които взимат днес. Трябва да отчитаме дълготрайния отзвук. Европа се основава на свободата на движение - в прекия смисъл, но и заради възможността за мисловен обмен, добави той.
Външната политика на ЕС не е банкомат, не е достатъчно да знаеш ПИН-кода, в това устройство трябва и да постъпват средства. Имаме проблем с парите, призовавам държавите, които настояват за осигуряването на помощ покрай мигрантската криза, да направят съответните вноски в системата, заяви Хан.

Еврокомисарят посочи какви средства са на разположение на съседите на ЕС за справянето с нуждите на мигрантите. Хан съобщи, че за Турция са предвидени общо един милиард евро. Готови сме да осигурим допълнителни средства, отбеляза той.

Турция има ключово значение за справянето с мигранската криза досега, поздравявам тази държава за положените усилия, коментира Хан. Той призова Анкара да бъде по-твърда към каналджиите, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1839 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
v

2015.09.18 | 23:07

3
Подменя се европейското население с араби.Това е истината!Явно от Бога идва!

2015.09.18 | 12:47

2
I TOZI E SRED UBURKANITE SASPALI TCHINOVNICI-SLEPOTA

2015.09.18 | 12:47

1
хапчетата, хапчетата

Добави коментар

Водещи новини