Стоилов: Развитите европейски страни ще приемат бежанци, които са им полезни, тук ще дойдат никому н

  • 09 септември 2015 08:07

  • 1756
  • 0
Стоилов: Развитите европейски страни ще приемат бежанци, които са им полезни, тук ще дойдат никому н
© Булфото

Как да се справим с бежанците и правилни ли са стъпките, които сме предприели досега относно тях обсъдиха в сутрешния блок на бТВ Янаки Стоилов от левицата и Настимир Ананиев от реформаторите.

С методите, с които действа Европа, тя ще задълбочи, а няма да реши проблемите. Въпросът с бежанците не може да бъде решен само на територията на Европа. Това е частично и временно решение, категоричен бе Стоилов.

Това е като едно помещение, което колкото и да се сгъстява, има някакъв капацитет. Не забравяйте, че развитите европейски страни ще приемат тези бежанци, които смятат, че полезно ще участват в тяхното общество, а тук ще дойдат тези, които са никому ненужни, предупреди той.

Ако няма стабилност, Европа ще продължи да се срива под натиска на бежанците, допълни Янаки Стоилов.

Докато той обвини правителството, че не предприема необходимите мерки срещу бежанската вълна Ананиев го прекъсна, напомняйки колко бежанци и каналджии сме заловили напоследък.

Трябва да се види как Европа може да помогне за проблема в Сирия. Трябва да направим разграничение между истинските бежанци и икономическите имигранти, призова реформаторът.

Двамата обсъдиха и кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София, само че издигнат от АБВ.

„Сбогуването на г-н Кадиев с политиката дойде твърде късно. Левите структури няма да бъдат разклатени заради подобна кандидатура“, отговори на това Стоилов.
Според Ананиев обаче конкуренцията е необходима във всяка среда.

Последвайте канала на

1756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини