Предлагат за ратификация българо-румънската спогодба за избягване на двойното данъчно облагане

  • 15 юли 2015 12:22

  • 995
  • 0
Предлагат за ратификация българо-румънската спогодба за избягване на двойното данъчно облагане
©

Правителството одобри подписаната през април т. г. Спогодба между България и Румъния за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на отклонението от облагане с данъци на доходите и предлага на Народното събрание да я ратифицира.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Действащата към момента българо-румънска спогодба е подписана през 1994 г. в условията на коренно различни икономически отношения между двете държави и без адекватна към онзи момент правна регламентация в българското законодателство в областта на данъците.

Новият документ предлага система за разпределение на данъчното облагане между двете държави, която ще допринесе за хармоничното развитие на двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество.

Влизането му в сила ще спомогне за реализирането на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата - местни лица и на двете държави, да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли.

Разрешенията, възприети в Спогодбата, са съобразени с българската договорна практика, която преимуществено следва модела на данъчна спогодба на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Последвайте канала на

995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини