Кунева: Няма реформа и контрареформа - политиката е изкуство на възможното

  • 14 юли 2015 17:43

  • 1577
  • 2
Кунева: Няма реформа и контрареформа - политиката е изкуство на възможното
©

Пожелавам на добър път на новия подуправител на БНБ Димитър Костов. Принципите не се нарушават, те могат да са олицетворявани от отделни хора. Нашият кандидат Бисер Манолов беше първият, който го поздрави за новия пост. Това каза вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Ситуацията, в която се намира банковата среда в България налагаше да отидем една крачка напред. Ние от РБ продължим да стоим зад изискванията си относно кандидатът за шеф на БНБ. Именно заради това ще продължим да следим тази сфера с настояването дейността в институцията да е прозрачна, увери Кунева.

Тя отчете като положителен фактът, че за първи път сме имали публично изслушване на претендентите за този важен пост. Нашият кандидат нямаше нищо против да оповести заплата, която ще получава на този пост. "Нашият кандидат Бисер Манолов предложи изключително силна концепция. Той нямаше нищо против да оповести заплата, която ще получава на този пост.

Ясно е, че това не би могло да се случи, ако стриктно прилагаме буквата на закона. Ситуацията, в която се намира банковата среда в България налага да отидем една крачка напред. Ние от РБ продължим да стоим зад изискванията си относно кандидатът за шеф на БНБ. екипът трябва да е ясен. Вече имаме избран управител на БНБ и Бисер Манолов беше първият, който го поздрави. Нашият кандидат предложи изключително силна концепция.

По повод критиките на РБ срещу Димитър Костов, вицепремиерът коментира: "Това е една сериозна позиция и българските граждани заслужават откритост". Пожелавам му на добър път".

В този момент водещата смени темата, насочвайки разговора към съдебната реформа. Тя засипваше гостът с различни въпроси, но стигайки до темата с плакатната война срещу съдебната реформа, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се разгневи. Тя повиши тона и посочи, че докато вървим по пътя кой какво е казал забравяме, че съдебната реформа трябва да защити гражданите. "Възможността да потърсите правосъдие и да го получите". "Няма реформа и контрареформа. Трябва да се работи така, че да се намери излаз от тази задънена улица. Все пак политиката е изкуство на възможното. Да отделим спорното от безспорното."

"Аз съм казвала винаги, че действително в позициите на страните-членки, имащи резерви към приемането ни в Шенген, използват като защитен механизъм сигурността по границите ни, но това не е обвързано с приемането ни в Шенген", категорична беше Кунева. "Ако България е в Шенген това няма да означава край на съдебната реформа. И подготовката на страната за Шенген и съдебната реформа трябва да са паралелни. Техническата възможност за охраната на границата не е съдебната реформа - не ги бъркайте", уточни вицепремиерът. Тя допълни, че съдебната реформа няма да приключи до края на годината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.14 | 22:57

2
Многословна, но нищо конкретно не казва! Само Еврейка може да разтяга локуми по този начин! От всичко, което казва, се разбира, че правосъдие в Гробаристан няма да има!

2015.07.14 | 21:15

1
Emi to se okazva ze samo evrei ni upravlqvat

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини