Кунева: Отлагането на съдебната реформа за след местния вот е лош знак

  • 12 юли 2015 15:48

  • 1625
  • 4
Кунева: Отлагането на съдебната реформа за след местния вот е лош знак
© Булфото

Вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 определи като "лош знак" анонса на ДПС за отлагане на съдебната реформа за след местните избори, пише dnevnik.bg. Тя заяви, че не вижда проблем ГЕРБ да поеме водещата роля в промените, но настоя ДПС да изясни публично кои предложения от тях харесва и кои не.

Изявлението й идва ден след като лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в призова ГЕРБ да замени реформаторите начело на процеса по трансформиране на съдебната система, като обясни, че лидерът й Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е много по-диалогичен. Местан даде да се разбере, че би бил много по-склонен на разговори, ако има насреща си друг партньор, и че вижда същинските разговори по реформата след местните избори в края на октомври, а не до лятната ваканция на парламента, както настоява правосъдният министър Христо Иванов. В същия ден бившият депутат от БСП и настоящ лидер на "Движение 21" Татяна Дончева разви в телевизионно интервю тезата, че Борисов разчита на помощта на ДПС, за да стане президент догодина, и поради това е сключил с движението сделка да не позволява на министър Иванов да прави промени в прокуратурата.

"Не знам какво точно предлага ДПС като сърцевина на съдебната реформа. Нека да се сравнят проектите, ако те искат активно да се включат. ГЕРБ да кажат коя е линията, по която няма да отстъпят", призова Кунева. Тя добави, че като цяло е останала с впечатлението, че партиите споделят предложената от правителството стратегия, но след това е настъпило разколебаване. Нека партиите кажат дали отхвърлят реформите по принцип, или отхвърлят промяна чрез конституцията, настоя вицепремиерът.

Кунева на няколко пъти посочи, че не вижда нищо притеснително да бъде подчертана лидерската роля на ГЕРБ като мандатоносител в провеждането на реформата. "Имаме възможност да задълбочим партньорството за съдебната реформа с мандатоносителите, защото отстрани изглежда, че просто това е реформата на Реформаторския блок. Наистина тя е много важна за блока, но това не означава, че е само негова", каза вицепремиерът. Тя подчерта, че промените не търпят никакво отлагане.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1625 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.14 | 13:51

4
Ei krivoystata kurvooo pukni parqsniceeeeee

2015.07.14 | 13:51

3
нов бърдак с стари курви не се прави .

2015.07.14 | 13:50

2
Махнете от властта тази куха лейка

2015.07.13 | 18:48

1
Всички онези власти, които произтичат от конституцията се определят като учредени. Това означава, че техният правен статус и техните правомощия са установени по конституционен ред и следователно се явяват ограничени власти! Бойко няма право да променя конституцията! Да свика "ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ"!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини